zoot

Supa crema de linte rosie. Reteta pas cu pas

Una dintre cele mai simple si rapide supe crema, supa crema de linte rosie este cremoasa si foarte satioasa. Spre deosebire de alte sortimente de linte, lintea rosie se gateste repede, in aproximativ 15-20 de minute si se transforma cu usurinta in piure. Desi nu este necesar, lintea poate fi inmuiata in apa inainte de a fi gati pentru a reduce timpul de gatire.

Ingrediente:

Ingrediente supa crema de linte rosie

  • 1 cana de linte rosie
  • 5l supa concentrata de legume
  • 1 ceapa alba, mica
  • 1 morcov
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ legatura de patrunjel
  • 2 linguri de smantana
  • Sare, fulgi de chilli si piper, dupa gust

SUPA CREMA DE LINTE ROSIE

Toarna lintea intr-o strecuratoare si spal-o sub un jet de apa rece. Las-o la scurs in timp ce pregatesti legumele.

Ceapa si morcov tocat

Pregateste legumele.

  • Curata ceapa, taie-o pe jumatate si toac-o marunt.
  • Curata morcovul si da-l prin razatoarea mare.

Caleste ceapa pentru supa crema de linte

Intr-o tigaie adanca incinge o lingura de ulei de masline.

Adauga lintea rosie in supa

Caleste ceapa si morcovul pana devin translucide, apoi adauga lintea.

Adauga supa concentrata

Stinge legumele cu supa concentrata de legume.

Se fierbe supa crema de linte rosie

Dupa ce a dat in clocot, adauga pasta de rosii si condimenteaza supa de linte rosie.

Cand legumele sunt fierte, ia tigaia de pe foc si las-o sa se raceasca.

Pulseaza supa crema de linte rosie la blender

Toarna supa intr-un blender sau robot de bucatarie si pulseaza, de cateva ori, pana cand obtii o textura omogena si cremoasa.

Intoarce supa pe foc, adauga patrunjelul tocat si smantana si amesteca.

Supa crema de linte rosie cu smantana si patrunjel

Supa crema de linte rosie se serveste calda, cu crutoane si inca o lingurita de smantana.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.