zoot

Supa crema de ciuperci uscate

Ciupercile uscate dau un gust bogat si puternic acestei supe crema. Trebuie sa o incerci!

Supa de fasole rosie cu ciuperci salbatice

Ingrediente:

  • 2l supa concentrata de pui
  • 80g ciuperci uscate
  • 450g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 ceasca de smantana
  • 60g unt
  • 1 crenguta de rozmarin
  • Patrunjel tocat pentru garnisire

SUPA CREMA DE CIUPERCI USCATE

Supa ciuperci salbatice 2

Inmoaie ciupercile uscate in 1-1.2l de apa fiarta pana se inmoaie (5-15 minute). Cand s-au inmuiat, ia-le din apa cu o paleta si pastreaza lichidul in care au fost hidratate. Feliaza-le daca sunt prea mari.

Topeste untul intr-o tigaie adanca cu capac. In timp ce se inmoaie, adauga condimentele, ceapa si usturoiul. Soteaza cateva minute, amestecand periodic. Da focul mai mare si adauga ciupercile proaspete. Cand sunt gatite, adauga ciupercile uscate, presare sare si piper si gateste pana cand incep sa lase lichid si devin maro, amestecand periodic (aproximativ 20 de minute). Adauga supa concentrata de pui si asteapta sa dea in foc. Da focum mic si gateste, cu capacul pus, inca un sfert de ora.

Indeparteaza mirodeniile si omogenizeaza supa cu ajutorul unui blender manual pana ajunge la consistenta dorita. Intoarce supa pe foc, adauga smantana si gateste la foc mic pentru cateva minute, amestecand periodic. Gusta si potriveste cu sare si piper.

Garniste supa crema de ciuperci uscate cu patrunjel si serveste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.