zoot

Supa crema de castraveti, servita cu creveti trasi la tigaie

Supa crema de castraveti cu creveti

Un preparat rapid si prietenos cu silueta, supa crema de castraveti se serveste rece alaturi de creveti condimentati, trasi la tigaie intr-un amestec de unt si ulei de masline. Serveste-l la cina, alaturi de familie sau prieteni.

Ingrediente pentru supa crema de castraveti:

  • 800ml supa concentrata de legume sau de pui
  • 100ml smantana
  • 3 castraveti medii
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • ½ legatura de patrunjel
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Sare si piper, proaspat macinat

Ingrediente pentru creveti:

  • 10-12 creveti
  • 20g unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ½ lingurita paprika dulce
  • ¼ lingurita pudra de chili
  • ½ lingurita pudra de usturoi
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper negru

Supa crema de castraveti cu creveti

Cojeste castravetele

Spala bine castravetii, taie-i pe jumatate si scobeste semintele.

Omogenizeaza ingredientele

Toaca legumele in bucati si introdu-le intr-un blender.Adauga smantana si pulseaza de cateva ori pana obtii o crema.

Adauga supa concentrata

Adauga supa concentrata de legume, potriveste de sare si piper si omogenizeaza.

Curata crevetii

Curata crevetii, spala-i si tapoteaza-i cu un servet de hartie.

Condimente peste

Amesteca mirodeniile si presara-le peste creveti. Captuseste-i bine.

Prajeste crevetii

Incinge uleiul si untul intr-o tigaie adanca, adauga crevetii si prajeste-i pentru cateva minute pana devin roz.

Serveste supa crema de castraveti cu creveti

Serveste supa rece de castraveti cu creveti.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.