zoot

Supa crema de cartofi cu verdeturi proaspete

Atat de bogata si aromata! Cu o consistenta cremoasa, satioasa, rapida si economica, supa crema de cartofi iti da acea stare de bine imediata. Se serveste calduta alaturi de o portie de crutoane cu cimbru sau rozmarin.

Supa crema de cartofi cu verdeata

Ingrediente:

  • 1.5l supa concentrata de legume (sau pui)
  • 250ml lapte
  • 1 kg de cartofi, curatati de coaja
  • 2 cepe albe, tocate marunt
  • 40g unt
  • 1 varf de cutit de cimbru uscat
  • 1 foie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel, tocata marunt
  • Sare si piper dupa gust
  • Crutoane pentru servit

SUPA CREMA DE CARTOFI

Curata si toaca ceapa marunt. Topeste untul intr-o tigaie adanca sau o cratita inalta si caleste ceapa pana devine translucida. Adauga cartofii taiati cubulete si toarna supa concentrata de legume (sau pui). Se fierb la foc domol timp de aproximativ 30-40 de minute, pana se gatesc cartofii. Se adauga laptele si condimentele si se mai fierbe timp de 10 minute.

Se ia de pe foc, se scoate foaia de dafin, se lasa putin sa se raceasca apoi se paseaza cu ajutorul unui blender vertical cu brat lung. Se potriveste de sare si piper.

Supa crema de cartofi se serveste cu patrunjel proaspat tocat si crutoane din franzele prajita in tigaie cu putin unt sau la cuptor. Crutoanele se servesc numai la masa, intr-o farfurie separata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.