zoot

Supa crema de cartofi cu bacon si parmezan

Supa crema de cartofi cu bacon si parmezan

Te poti bucura de beneficiile cartofilor pentru sanatate fara a-ti compromite silueta, consumand o supa crema cu gust bogat si foarte satioasa.

Ingrediente:

  • 1kg cartofi
  • 700ml supa concentrata de legume sau de pui
  • 300g bacon gatit
  • 100g cascaval sau parmezan ras
  • 150ml smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei de gatit sau unt

SUPA CREMA DE CARTOFI CU BACON SI PARMEZAN

Spala bine cartofii pentru a indeparta murdaria si pune-i la fiert in apa clocotita cu sare. Fierbe-i pana se inmoaie si pot fi usor patrunsi cu o furculita. Lasa-i sa se raceasca putin, cojeste-i si zdrobeste-i ca pentru piure.

In timp ce cartofii fierb, incinge 2 linguri de ulei sau unt si soteaza ceapa pana devine translucida. Adauga usturoiul zdrobit si continua sa gatesti pentru 1-2 minute. Adauga faina si amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Gateste inca un alt minut. Adauga treptat supa concentrata de legume sau de pui, amesteca. Continua sa gatesti la foc mic, adauga parmezanul ras si asteapta sa se topeasca. Adauga piureul de cartofi, smantana si continua sa gatesti pentru alte cinci minute. Potriveste de sare si piper.

Supa crema de cartofi cu bacon si parmezan se poate servi cu bacon prajit, ceapa verde tocata si crutoane.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.