zoot

Supa crema de broccoli: cremoasa si consistenta

Nu este vorba de zeama clara si aromata pe care obisnuiai sa o servesti in copilarie! Supa crema de broccoli este consistenta si cremoasa, si, alaturi de o mana de crutoane, se transforma intr-o masa in sine. Vei simti ca ti-ai potolit pe deplin foamea, fara a avea prea mult loc pentru felul principal. Este ideala pentru masa de seara, chiar si in dieta daca restrictionezi cantitatea de smantana.

Reteta supa crema de broccoli

Ingrediente:

  • 1 capatana de broccoli
  • 3 cartofi, curatati de coaja
  • 2 morcovi, curatati, taiati pe jumatate
  • 1 radacina de telina, curatata si taiata bucati
  • 1 ceapa alba, mare, curatata si taiata pe jumatate
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de smantana
  • Sare si piper, dupa gust

SUPA CREMA DE BROCCOLI

Pregateste ingredientele dupa indicatiile de mai sus si pune-le intr-o oala. Acopera-le cu apa 2-3 degete. Da oala pe foc. Cand incepe sa dea in clocot, adauga sare.

Lasa legumele la fiert circa 30-40 de minute pana se inmoaie si zeama prinde gust de legume. Aceasta este baza supei crema de broccoli.

Indeparteaza legumele si strecoara supa pentru a obtine o zeama clara.

In supa clara de legume adauga buchetelele de broccoli si fierbe-le pana se patrund usor.

Asteapta putin sa se raceasca apoi transfera-le in blender, alaturi de un cartof fiert si unt. Pulseaza de cateva ori pana obtii o consistenta cremoasa.

Intoarce supa crema in oala, adauga smantana si omogenizeaza totul la foc mic, timp de cateva minute.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.