zoot

Supa concentratata de pui (stock)

Supa concentrata de pui sau stock-ul este o reteta de baza pe care o vei folosi la numeroase preparate care n-au legatura cu supa, de la pilaf la sosuri. Consider-o un ingredient de baza care reuseste sa dea o savoare aparte mancarii. Poti fierbe in supa concentrata de pui diferite legume, pentru piureuri sau orez, pentru pilaf sau risotto, poti face din ea baza de sos pentru orice tocanita. Avantajul acesteia este ca se prepara din resturi de carne si legume, in cantitati mari ce pot fi depozitate la rece astfel incat sa-ti ajunga intreaga saptamana.

Supa concentrata de pui stock

Ingrediente

  • 1 kg tacamuri de pui (gaturi, aritpi, spate si oase)
  • ½ telina curata de coaja, taiata in patru
  • 1 pastarnac tocat cubulete mari
  • 3 morcovi curatati de coaja
  • 2 cepe medii, curatate de coaja, taiate pe jumatate
  • 1 ardei rosu, taiat de jumatate, fara cotor
  • 1 frunza de dafin
  • Cateva fire de patrunjel

SUPA CONCENTRATA DE PUI

Se spala bine bine tacamurile de pui, se adauga in oala si se toarna apa cat sa le acopere cu cateva degete. Se fierb la foc mic timp de 2-3 ore pana isi lasa aromele si supa devine concentrata. Daca zeama scade sub nivelul carnii, completeaza cu apa calduta. Indeparteaza spuma din cand in cand.

Spala bine legumele, curata-le si taie-le in bucati mari. Adauga-le in oala si continua sa fierbi supa la foc mic inca o ora.

Indeparteaza legumele si tacamurile de pui cu ajutorul unei spumiere si strecoara supara. Dupa ce s-a racit se poate turna in recipiente si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.