zoot

Sufleu de legume cu piept de curcan

Caserola soufleu curcan

Ti-a ramas piept de curcan de la cina din ziua anterioara? Transforma-l intr-un sufleu delicios pe care-l poti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan fiert
  • ½ broccoli oparit
  • 1 cutie de ciuperci feliate (400g)
  • 1 cutie mica de porumb (170g)
  • 1 morcov fiert, tocat bucatele
  • 2 cartofi medii, fierti, tocati cubulete
  • 1 ardei rosu tocat bucatele
  • 4 oua
  • 8 linguri de smantana
  • 150g parmezan
  • Sare si piper, dupa gust
  • Unt

SUFLEU DE CURCAN

Ingrediente

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja in apa clocotita cu sare.

Se curata morcovul, se spala si se pune la fiert.

Se spala si se opareste broccoli-ul.

Se pregatesc legumele: Cartofii se iau cu o paleta din oala, se lasa putin sa se raceasca, se curata de coaja si se toaca cubulete. Morcovul se scurge, se taie pe jumatate, apoi in fasii care se toaca cubulete. Broccoli-ul se scurge bine si se desparte in bucatele mici. Ardeiul rosu se toaca cubulete. Se scurg boabele de porumb dulce.

Se toaca pieptul de curcan fiert cubulete

Se bat ouale si se amesteca cu smantana si o mana de parmezan ras.

Caserola soufleu curcan 1

Se unge tava de cuptor cu unt, se aseaza pieptul de curcan si cartofii pe fundul vasului. Se toarna cateva linguri din amestecul de oua si unt.

Caserola soufleu curcan 2

Se aseaza un strat de ciuperci.

Caserola soufleu curcan 3

Se adauga broccoli-ul si porumbul.

Caserola soufleu curcan 4

Se adauga morcovul si ardeiul rosu.

Caserola soufleu curcan 5

Se adauga restul din amestecul de oua si smantana.

Caserola soufleu curcan 6

Se presara deasupra restul de parmezan si se da la cuptorul preincalzit circa 20-30 de minute pana cand se rumeneste frumos.

Se scoate tava din cuptor cu ajutorul unei manusi, se lasa putin sa se raceasca si se taie cu ajutorul unui cutit pentru a se servi in farfurii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.