zoot

Suc de cartofi: beneficii pentru sanatate si frumusete

Suc de cartofi beneficii
Foto: Heike Rau / shutterstock.com

Dintre toate modurile in care poti consuma cartoful, ti-l propunem azi sub forma de suc proaspat stors. Sucul de cartofi este bogat in nutrienti si chiar benefic in anumite afectiuni digestive.

POTASIU

Potasiul este un mineral esential pentru sanatatea inimii, indispensabil in anumite reactii enzimatice si joaca un rol in sinteza proteinelor din tesuturi. In 120 ml de suc de cartofi se regasesc 1.260 mg de potasiu, furnizandu-ti aproape 27% din doza zilnica recomandata.

VITAMINA C

Esentiala in producerea colagenului, proteina responsabila de aspectul pielii, vindecarea ranilor, mentinerea sanatatii tendoanelor si ligamentelor. Un puternic antioxidant, ajuta organismul sa se apere imptriva radicalilor liber si a toxinelor din mediu. O portie de 120ml de suc de cartofi contine 59 mg de vitamina C, furnizandu-ti peste 50% din doza zilnica recomandata.

TIAMINA SI NIACINA

Parte din complextul de vitamine B, tiamina sau vitamina B 1 ajuta la mentinerea sanatatii pielii, ochilor si dintilor. Mai mult, tiamina sprijina sistemul nervos si ajuta corpul sa transforme carbohidratii in energie utilizabila. O portie de 120 ml suc de cartofi vine cu un aport de aproximativ 22% din necesarul zilnic de tiamina si niacina pentru femeile adulte.

Beneficiile sucului de cartofi pentru frumusete:

  • Pentru a ameliora petele cauzate de aging, aplica suc de cartofi rece o data pe zi
  • Pentru a calma durerile cauzate de arsurile de soare, intinde sucul de cartofi pe pielea afectata de razele solare
  • Pentru a ameliora ridurile fine, tapoteaza pielea cu un disc demachiant imbibat in suc de cartofi
  • Pentru a trata ochii umflati si cearcanele de sub ochi, inmoaie doua discuri de bumbac in suc de cartofi si aplica-le pe ochi.
  • Pentru a-ti deschide pielea la culoare, amesteca suc de cartofi cu zeama de lamaie si se aplica pe zonele inchise la culoare.

Daca nu ai la indemana un storcator, da cartoful prin razatoare si preseaza-l intr-o strecuratoare pentru a obtine cat mai mult suc proaspat. Se consuma / utilizeaza imediat dupa stoarcere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.