•  
  •  

Daca vrei ca fiecare piesa vestimentara sa cada bine pe tine iar combinatia acestora sa-ti avantajeze silueta, trebuie sa stii sa te imbraci in functie de forma corpului tau. Nu stii care este aceasta? Pentru a identifica care este forma corpului tau trebuie sa-ti iei un set de masuratori. Asigura-te ca ai la indemana:

  • Un centimetru de croitorie
  • O foaie de hartie
  • Un pix

Foloseste-te de centimetrul de croitorie pentru a-ti masura patru zone cheie in determinarea conformatiei corpului tau. Dupa ce afli fiecare masuratoare, trece-le pe o foaie de hartie.

Circumferinta umerilor

Circumferinte umerilor

Este singura masuratoare pentru care ai avea nevoie de putin ajutor. Porneste de la umar si infasoara centimetru peste spate, adu-l peste piept, ca pe un sal, pana ajungi inapoi in punctul de unde ai pornit. Lasa centimetrul sa stea lejer.

Circumferinta bustului

Circumferinta bust

Stai dreapta si infasoara centimetrul peste spate si adu-l peste cea mai proeminenta parte a sanilor, pana in punctul din care ai plecat. Centimetru trebuie strans usor, cat sa stea fix insa sa nu modifice forma sanilor.

Circumferinta taliei

Circumferinta taliei

Infasoara centimetru in jurul taliei, in zona cea mai subtire. Porneste dintr-un punct din fata, dintr-o parte, du-l intins peste spate si adu-l inapoi deasupra ombilicului.

Circumferinta soldurilor

Circumferinta soldurilor

Pozitioneaza centimetrul pe un sold, exact sub osul soldului, unde simti ca este mai voluminos, inconjoara cu centimetrul partea cea mai voluminoasa a posteriorului, trece-l peste celalalt sold si adu-l in punctul din care ai pornit.

Acum dupa ce te-ai masurat, foloseste aceste masuratori pentru a identifica forma corpului tau, ghidandu-te dupa urmatoarele reguli:

Forma corpului triunghi inversat

Triunghi rasturnat (umerii/bustul sunt mai mari decat soldurile)

Circumferinta umerilor / a bustului este cu peste 5% mai mare decat circumferinta soldurilor.

Exemplu: daca in bust sau umeri ai 90 de cm, ar trebui sa ai mai putin de 86.5 cm in solduri.

Forma corpului dreptunghi

Dreptunghi (umerii, bustul si soldurile sunt aproximativ egale iar talia este nedefinita)

Diferenta dintre circumferinta umerilor / a bustului si circumferinta soldurilor este mai mica de 5% iar circumferinta taliei este cu mai mult de 25% mai mica decat circumferinta umerilor / a bustului sau circumferinta soldurilor.

Exemplu: daca umerii/bustul masoara 90 cm, soldurile vor fi cu cel mult 4.5 cm mai mari sau mai mici iar talia va avea cel putin 67.5 cm.

Forma corpului triunghi

Triunghi ( soldurile sunt mai late decat umerii)

Circumferinta soldurilor este cu peste 5% mai mare decat circumferinta bustului / a umerilor.

Exemplu: daca umerii / bustul masoara 90 cm, soldurile vor masura peste 94 cm.

Forma corpului clepsidra

Clepsidra (umerii/bustul si soldurile au masuri aproximativ egale, iar talia este foarte bine definita)

Nu exista o diferenta mai mare de 5% intre umeri/bust si solduri iar talia este cu cel putin 25% mai mica decat umerii si bustul.

Exemplu: daca umerii/bustul masoara 90 cm, soldurile vor fi cu cel mult 4.5 cm mai mari sau mai mici iar talia va avea cel mult 67.5 cm.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro