zoot

Spanac cu smantana si usturoi. Servete-l cu ou posat!

Reteta spanac cu smantana si usturoi

Cum nu mai gasesti spanacul crud in piata, iti propunem sa-l inlocuiesti cu spanacul congelat care, pastrat in conditii optime, reuseste sa-si pastreze proprietatile si, implicit, beneficiile pentru sanatate. Un aliment hipocaloric, poate accepta un adaos de grasimi din smantana si uleiuri vegetale, obtinand un profil nutritiv complet. Spanacul este bogat in proteine si fibre alimentare, contine fier beta-caroten, fiind si o sursa excelenta de vitamina A si C.

Ingrediente:

  • 1 kg spanac congelat
  • 150 ml lapte 3.5% grasime
  • 150 ml smantana de gatit grasa
  • 3-4 linguri de faina
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa alba mica tocata marunt
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 bucata de unt
  • 1 lingura ulei vegetal
  • Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
  • Optional: parmezan ras

SPANAC CU SMANTANA SI USTUROI

Pune la incins o bucata de unt intr-o tigaie inalta. Adauga spanacul inghetat si lasa-l la inabusit timp de 15-20 de minute la foc mic.

Intr-o alta tigaie incinge uleiul si soteaza usor ceapa tocata marunt. Cand incepe sa devina translucida, adauga usturoiul si amesteca. Toarna spanacul inabusit, asezoneaza cu sare si piper, toarna laptele si fierbe amestecul circa 10 minute pana incepe sa se absoarba.

Amesteca faina cu smantana intr-o cana si subtiaz-o cu cateva linguri de apa. Toarna pasta in tigaie peste spanac si mai gateste cateva minute, amestecand. Indeparteaza tigaia de pe foc, adauga zeama de lamaie si mai amesteca inca o data.

Spanacul cu smantana si usturoi se serveste cu parmezan ras si oua ochiuri romanesti.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.