Asa-i ca adori pastele usor de preparat, gata in mai putin de un sfert de ceas?
Iti propunem reteta originala de spaghetti ala carbonara, o reteta care are la baza doar cateva ingrediente: paste italiene (de foarta buna calitate), guanciale (carne tratata din gusa sau falca de porc), Pecorino Romano (branza dura maturata de oaie), oua organice (neaparat proaspete, avand in vedere ca se consuma crude) si mult (foarte mult) piper negru, proaspat macinat (de unde si numele, carbonaro care se traduce prin miner).
Stim ca-ti va fi greu sa-ti procuri ingredientele originale, motiv pentru care iti propunem cativa inlocuitori.
Ingrediente (pentru patru portii):
- 500g spaghete uscate
- 250g guanciale / pancetta / bacon neafumat
- 3 oua organice, mari
- 10 linguri de Pecorino Romano / Parmigiano Reffiano ras
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Spaghetti ala carbonara: reteta originala
Pune apa la fiert cu sare intr-o oala. Dupa ce a dat in clocot, adauga spaghetele si fierbe-le conform intructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le bine apa si intoarce-le in oala.
Intre timp, taie carnea feliute subtiri si rade parmezanul.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si rumeste carnea pana devine crocanta. Aseaza-le pe un servetel pentru a indeparta grasimea in exces.
Bate ouale cu telul si incorporeaza jumatate din cantitatea de branza. Potriveste cu putin piper. Toarna amestecul peste pastele calde, amestecand incontinuu, pana cand pastele devin cremoase si se raceasc putin.
Aseaza pastele in farfurii, presara restul cantitatii de branza, carnea rumenita si piper proaspat macinat.
Vezi mai multe idei de paste cu carne