Vei aprecia aceasta reteta rapida si apetisanta: spaghete raw vegane din zucchini si morcov, scaldate intr-un sos de rosii si nuci. Au o textura usor crocanta, sunt revigorante, hipocalorice si pot fi servite in orice moment din zi.
Nu contin gluten, lactoza sau zahar adaugat.
Ingrediente:
- 1 dovlecel zucchini mediu, curatat de coaja
- 1 morcov
- 100g rosii proaspete, tocate cubulete
- 30g rosii uscate la soare (tocate si hidratate in ulei)
- 40g nuci, migdale sau caju (hidratate in apa peste noapte)
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1 lingura de ulei de masline
- Un varf de cutit de sare si piper dupa gust
SPAGHETE RAW VEGANE
Pe langa ingredientele mentionate mai sus, vei mai avea nevoie de un blender si un spiralator de legume. Acesta din urma feliaza legumele in fasii lungi si circulare care se aseamana foarte mult cu spaghetele din cereale, de unde si denumirea preparatului.
Sosul pentru spaghete raw-vegane: Marunteste nucile intr-un procesor, pulsand de cateva ori. Adauga rosiile proaspete, tocate cubulete si rosiile uscate, catelul de usturoi zdrobit si uleiul de masline. Pulseaza cateva secunde, potriveste de sare si piper, transfera sosul intr-un bol separat.
Curata de coaja legumele si indeparteaza capetele. Da-le prin spiralator, amesteca-le cu sare si piper si aseaza-le pe farfurie. Adu la masa si castronul cu sos. Adauga sosul inainte de servire. Daca-l adaugi inainte, tinde sa inmoaie legumele si nu te mai bucuri de aceeasi textura.
Pofta buna!