zoot

Spaghete negre cu legume la gratar

Spaghete negre

Daca esti un fan al legumelor pregatite la gratar, iata o modalitate grozava de a le transforma dintr-o garnitura intr-un fel principal de mancare. Alege legumele tale preferate (vinete, zucchini, ardei rosu etc.) si serveste-le cu o portie de spaghete negre ori de cate ori vei vrea sa-ti impresionezi familia sau musafirii. Preparatul tau va fi tinut minte ca unul original.

Ingrediente:

  • 350g spaghete negre, colorate cu cerneala de sepie
  • 1 vanata mica, feliata (0.5cm grosime)
  • 2 zucchini mici, taiati in felii, pe lungime (0.5cm grosime)
  • 1 ardei rosu, taiat in sferturi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 3 linguri de patrunjel tocat
  • 6 linguri de ulei de masline
  • ¾ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • ¼ lingurita coaja de lamaie
  • Parmezan ras, pentru servire

SPAGHETE NEGRE CU LEGUME LA GRATAR

Pune apa la fiert. Cand apa da in clocot, adauga sarea si spaghetele negre. Fierbe spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le poti lasa cateva minute in plus daca le preferi mai moi sau mai putin ‘al dente’. Scurge pastele si pastreaza jumatate de cescuta din apa in care au fiert pastele.

Spala si feliaza legumele. Amesteca-le cu 2 linguri de ulei, sare si piper. Aseaza-le pe tigaia grill pe un singur strat si gateste-te pana se rumenesc usor, 10-12 minute, intorcandu-le o data in acest timp.

Intr-un castron adanc amesteca restul de ulei cu coaja de lamaie si patrunjelul tocat, putina sare si piper. Adauga pastele fierte, legumele si 1-2 lingurita din apa pastrata, daca ti se par prea uscate. Adauga o mana de parmezan deasupra si amesteca.

Serveste-le cu parmezan ras.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.