O reteta clasica de spaghete, cu sos din rosii proaspete, aromat cu busuioc, asezonat cu sare si piper macinat, spre deliciul intregii familii. Se poate consuma in post sau de catre vegani. Vegetarienii pot alege sa le serveasca cu o mana de parmezan ras.
Ingrediente:
- 160g paste integrale
- 800g rosii proaspete oparite apoi date prin razatoare
- ½ ardei gras tocat cubulete
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1-2 catei de usturoi
- 7-8 frunze de busuioc tocate marunt
- 2 linguri de ulei de masline
- Un varf de cutit de zahar
- Sare si piper proaspat macinat dupa gust
SPAGHETE CU SOS DE ROSII SI BUSUIOC
Se pune apa intr-o oala la fiert si cand da in clocot se adauga rosiile intregi. Se oparesc aproximativ un minut apoi se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se pot marunti si la cutit.
Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins si, dupa ce a devenit translucida se adauga usturoiul. Se toarna rosiile si ardeiul gras, se presara sare si piper si se lasa pe foc pana scade compozitia, amestecandu-se din cand in cand.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj cu putina sare, se scurg de apa si se amesteca cu sosul in tigaie.
Se adauga busuiocul tocat.
Se intorc pe aragaz 2-3 minute ca gusturile sa se intrepatrunda.
Spaghetele cu sos de rosii si busuioc se pot servi cu parmezan ras si ul strop de ulei de masline.
Vezi si: