zoot

Souffle de branza in patru pasi

Souffle-ul de branza este un preparat rapid si accesibil. Poti folosi orice tip de branza, il poti gati in tava de cuptor sau in vase ramekin. Iata reteta in doar patru pasi!

Souffle de branza

Ingrediente:

  • 300ml lapte integral
  • 4 oua BIO
  • 50g faina
  • 25g pesmet
  • 50g unt, plus extra pentru captusirea formelor
  • 100g de branza cheddar rasa (poate fi inlocuit cu orice alt tip de branza, chiar si cu cascaval afumat)
  • 1 lingura de pudra de mustar
  • Sare si piper dupa gust

SOUFFLE DE BRANZA

  • Pregateste tava de cuptor (sau vasele ramekin)

Preincalzeste cuptorul la 180C si aseaza gratarul pe raftul din mijloc. Unge cu unt o tava de cuptor cu latura de 15cm apoi presara pesmetul si distribuie-l uniform atat pe fundul tavii cat si pe margini. Bate usor tava pentru a indeparta excesul.

  • Pregateste sosul alb

Topeste untul intr-o tigaie adanca la foc mediu, adauga faina si pudra de mustar. Amesteca incontinuu si gateste timp de 1 minut. Ia tigaia de pe foc si adauga treptat laptele, amestecand incontinuu. Intoarce tigaia pe foc si continua sa amesteci pana cand obtii un sos foarte gros (aproximativ 10 minute). Toarna-l intr-un vas si lasa-l sa se raceasca.

  • Incorporeaza ouale in sos

Sparge si separa ouale. Transfera albusurile intr-un bol de mixer si galbenusurile amesteca-le cu sosul de faina racit. Adauga branza rasa si condimenteaza.

Bate albusurile pana se intaresc si-si pastreaza forma cand misti bolul apoi incorporeaza-le usor in amestec, cu ajutorul unei spatule, de jos in sus.

  • Gateste souffle-ul de branza la cuptor

Toarna amestecul in tava (sau in vase ramekin, daca preferi sa le folosesti) si da la cuptor pentru 25-30 de minute. Ar trebui sa se rumeneasca usor si sa se ridice putin.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.