zoot

Sos din rosii uscate. Serveste-l cu paine prajita!

Nu stii ce sa servesti invitatilor care tocmai s-au asezat confortabil in fata televizorului? Pregateste un sos aromat din rosii uscate, scaldat in ulei de masline si inmiresmat cu mirodenii proaspete. Gustul este bogat si puternic insa temperat de gustul neutru si textura painii prajite, alaturi de care este servit.

Sos de rosii uscate

Ingrediente:

  • 1 ceasca de rosii uscate, tocate
  • 2 linguri de capere
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri de otet rosu
  • 4 linguri de ulei de masline
  • ½ lingurita de rozmarin proaspat
  • 1 lingurita de oregano tocat, proaspat
  • 1 lingurita de busuioc tocat, proaspat
  • Sare, dupa gust
  • Piper, proaspat macinat

SOS DIN ROSII USCATE

Toarna rosiile intr-un blender si robot de bucatarie si pulseaza de cateva ori pentru a le transforma intr-un piure. Indeparteaza-le si da-le deoparte.

Toarna in blender celelalte ingrediente si omogenizeaza, curatand peretii blenderului o data sau de doua ori. Adauga acum si rosiile uscate si omogenizeaza. Daca nu are consistenta perfecta, adauga mai mult ulei.

Sosul din rosii uscate se serveste pe paine prajita.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.