zoot

Sos de usturoi pentru preparate din carne si salate

Sosul de usturoi este deosebit de versatil si poate fi servit cu o varietate de preparate dar pana sa ajungi sa obtii textura potrivita si gustul dorit, trebuie sa experimentezi. Iti oferim un punct de pornire, o baza fina, cremoasa si delicioasa, cu un gust puternic de usturoi. Il poti pregati in cantitati mai mari, utilizand un blender manual sau automat, pastrandu-l ulterior la rece.

Sos de usturoi

Sos de usturoi

Usturoiul crud vine cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind considerat deopotriva aliment si medicament. Sportivii olimpici obisnuiau sa consuma usturoi crud pentru a creste rezistenta si puterea. Usturoiul este o sursa importanta de antioxidanti si are proprietati anti-inflamtorii. Consumul de usturoi poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului ridicat. Astfel, nu te bucuri doar de un gust delicios ci si de proprietatile sale.

Ingrediente:

  • 3 ½ cesti ulei de floarea soarelui
  • ½ ceasca catei de usturoi
  • ½ ceasca zeama de lamaie
  • ½ apa rece (din frigider)
  • 2 lingurite de sare

Foloseste un ulei fara o aroma intensa si specifica, precum uleiul de floarea soarelui sau uleiul de rapita si, pentru a nu ti se taia sosul, raceste uleiul in frigider.

In timp ce uleiul sta la rece, curata usturoiul, taie-l pe jumatate si indeparteaza venele. Rastoarna-l in vasul blenderului. Adauga jumatate din cantitatea de zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de apa rece. Pulseaza pana cand se omogenizeaza bine. Foloseste o spatula pentru a curata peretii vasului. Adauga treptat uleiul de floarea soarelui, cate jumatate de cescuta. Dupa fiecare ceasca de ulei, adauga cate o lingurita de zeama de lamaie si una de apa rece apoi pulseaza. Curata din nou peretii vasului si continua sa adaugi ulei, zeama de lamaie si apa pana epuizezi cantitatile recomandate.

Textura finala a sosului de usturoi ar trebui sa semene cu o maioneza moale. Il poti ingrosa, adaugand mai mult ulei. Cand esti multumita de textura si gust, transfera sosul intr-un recipient cu inchidere ermetica si pastreaza-l in frigider. Ar trebui sa reziste cel putin 1-2 saptamani.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.