zoot

Sos de coacaze rosii pentru preparate din carne

Sos de coacaze rosii

Este foarte simplu sa-ti faci singura un sos de coacaze rosii. Chiar mai simplu decat crezi. In plus, n-ai nevoie decat de trei ingrediente. Bineinteles, il poti aroma suplimentar cu mirodeniile preferate dar intai asigura-te ca stapanesti reteta de baza. Sosul de coacaze rosii se poate pregati cu cateva zile inainte de a fi consumat, se pastreaza foarte bine la rece si poate acompania o varietate de preparate din carne.

Ingrediente:

  • 250g de coacaze rosii prospete sau congelate
  • 100ml suc de portocale
  • 100g de zahar brun
  • Coaja rasa de la ½ portocala sau lamaie

SOS DE COACAZE ROSII

Sos de coacaze rosii 1

Spala bine o portocala, taie-o pe jumatate si stoarce sucul. In aceasta reteta de sos de coacaze rosii vom folosi suc de portocale proaspat, insa poti folosi si din comert, atata vreme cat este 100% natural.

Rade coaja unei jumatati de portocala sau lamaie.

Pune la fiert zaharul si sucul de portocale intr-o cratita inalta. Asteapta sa dea in clocot.

Sos de coacaze rosii 2

Adauga coacazele rosii si fierbe-le la foc mic pana devin moi dar inca isi pastreaza forma. Asta s-ar traduce in aproximativ 5 minute pentru coacazele proaspete si pana la 10 minute pentru coacazele congelate.

Sos de coacaze rosii 3

Lasa sosul sa se raceasca apoi toarna-l intr-un borcan stilizat. Sosul de coacaze rosii va incepe sa isi schimbe consistenta, sa se ingroase, pe masura ce se raceaste.

Sos de coacaze rosii 5

Se poate pastra in frigider pana la o saptamana.

*** In ziua in care ai de gand sa-l consumi, scoate-l din frigider si adu-l la temperatura camerei inainte de servire.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.