zoot

Solutii naturale pentru unghii patate si ingalbenite

Daca nu folosesti o baza de unghii exista riscul ca pigmentii din formula lacurilor de unghii sa-ti pateze unghiile. Unghiile tale se ingalbenesc si prezinta discoloratiuni inestetice. Inainte de a te grabi sa ascunzi aceste neajunsuri sub un alt strat de oja, afla ca exista solutii naturale pentru unghii patate si ingalbenite care au la baza cateva ingrediente comune pe care le regasim in orice cabinet de bucatarie:

 

1. Bicarbonat de sodiu si apa oxigenata

Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu apa oxigenata astfel incat sa obtii o pasta groasa. Foloseste-o pentru a-ti freca suprafata unghiilor. In urma acestei scrub unghiile par vizibil mai albe dar s-ar putea sa fie nevoie sa reaplici tratamentul la 2-3 zile.

2. Zeama de lamaie

Desi deshidrateaza suprafata unghiei, zeama de lamaie este foarte eficienta in indepartarea petelor si discoloratiunilor de pe unghii. Poti taia jumatate de lamaie si o poti folosi pentru a-ti freca unghiile sau poti folosi sucul de lamaie amestecat cu apa oxigenata, amestec in care se cufunda unghiile timp de cateva minute.

3.  Pasta de dinti cu efect de albire

Pune pasta de dinti cu efect de albire peste o periuta si freaca-ti unghiile cateva minute. Poti alege un amestec de pasta de dinti si bicarbonat de sodiu pentru a obtine un plus de eficienta.

Toate aceste solutii naturale pentru unghii patate si ingalbenite usuca suprafata unghiilor excesiv, motiv pentru este necesar sa masezi un ulei de cuticule sau ulei de argan. Daca ai la dispozitie inca 5-10 minute, fa o baie de ulei: cufunda-ti unghiile intr-un bol cu ulei de masline caldut.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.