zoot

Snitel in crusta crocanta

Snitel de porc

Usor de pregatit, versatil, snitelul in crusta crocanta se poate consuma cald, alaturi de o salata sau garnitura preferata dar si rece, a doua zi, intr-un sandvis delicios. Pesmetul previne imbibarea crustei in ulei si-i ofera un plus de textura. Daca vrei o crusta mai crocanta, poti folosi Panko (pesmet traditional japonez cu fulgi mai mari).

Ingrediente (6-8portii):

  • 800g muschiulet de porc
  • 3 oua
  • Faina
  • Pesmet
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pentru gatit

SNITEL IN CRUSTA CROCANTA

Taie muschiuletul in felii groase de 1.5cm.

Bate-le usor cu ajutorul unui ciocan si presara sare si piper peste ele.

Incinge cel putin 2 degete de ulei pentru gatit intr-o tigaie adanca.

Pregateste  trei farfurii adanci: una cu faina, una cu ouale batute si alta cu pesmet.

Trece felia de muschiulet de porc prin faina, scutura pentru a indeparta excesul.

Trece-o ulterior prin oul batut. Indeparteaz-o cu o furculita si scurge excesul.

La final, da-o prin pesmet. Tapoteaza usor pentru a fixa pesmetul, scutura usor pentru a indeparta excesul si aseaza-le pe blatul de lucru.

Pregateste 2-3 snitele (sau cate iti incap in tigaie, le vei gati in transe).

Se aseaza snitele in tigaia cu ulei incins. Se prajesc la foc mediu spre mic timp de 4-5 minute apoi se intorc pe cealalta parte si se gatesc alte 4-5 minute.

Se indeparteaza cu o paleta si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie care va absorbi excesul de ulei.

Se pot servicu garniturile preferate ale familiei sau invitatilor tai.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.