zoot

Si tu neglijezi aceasta zona cand aplici crema de protectie solara?

Zone bronz crema protectie solara

Abia astepti sa te lasi saruta de razele solare insa ai aplicat crema de protectie solara pe toata suprafata pielii? Oamenii obisnuiesc sa neglijeze 10% din suprafata pielii de pe fata atunci cand aplica crema cu FPS, conform unui studiu al Universitatii din Liverpool, condus de catre Dr. Hamill si colegii sai. Asa se explica ca intre 5 si 10% dintre cancerele de piele apar pe pleoape.

Subiectii studiului au fost rugati sa aplica crema de protectie solara asa cum o fac in mod obisnuit. Ulterior, cercetatorii au folosit o camera UV pentru a depista portiunile de piele neglijate. In medie, acestia au neglijat aproximativ 10% din suprafata pielii de pe fata, pleoapele si colturile interioare ale ochilor fiind zonele cele mai neglijate printre subiecti.

Instructiunile de utilizare ale celor mai multe crème cu FPS te atentioneaza sa eviti cu totul zona din jurul ochilor iar asta ar trebui sa-ti ridice un semn de intrebare. Soarele nu este iertator, asa ca dermatologii ne recomanda sa ne bazam pe mai multe forme de protectie, de la cremele cu FPS la ochelari de soare si haine.

Vestea buna este ca nu trebuie sa aplici crema de protectie solara pe pleoape. Daca porti ochelari de soare si o palarie, evitand expunerea directa la soare, iti vei proteja ochii, aflam de la Fundatia pentru Cancer de Piele. Alege o pereche de ochelari care blocheaza atat razele UVA cat si UVB si mizeaza cu incredere pe ramele supradimensionate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.