zoot

Si tu iti periezi parul asa? Greseli de evitat

Cu siguranta, multe dintre noi nici macar nu s-ar fi gandit ca ceva atat de banal, precum un periajul zilnic, poate afecta aspectul si sanatatea parului nostru.

Cum sa ti periezi parul

Nu folosesti peria de par potrivita

Nu toate periile sunt gandite la fel. Putem folosi o perie mare si rotunda pentru a adauga volum parului, in timp ce pastram peria plata pentru un finisaj elegant. In cazul in care avem un par aspru sau ondulat, avem nevoie de o perie deasa si mai dura iar daca parul ti se incurca des, apeleaza la o perie cu peri speciali, precum Tangle Teezer

Iti periezi parul de sus in jos

Suna logic, nu-i asa? Nu si atunci cand ti se incurca parul foarte usor. Nu vei face altceva decat sa-l incurci si mai rau. Foloseste o perie speciala pentru a-ti descurca varfurile si urca treptat spre calp. In momentul in care parul este descurcat complet, il poti peria cu usurinta de sus in jos, distribuind uleiurile naturale ale scalpului pe lungimea firului de par.

Peria de par este prea dura pentru scalpul tau.

Ai grija ca peria pe care o folosesti sa nu iti zgarie scalpul atunci cand il atinge. Un scalp sanatos este sinonim cu un par sanatos. In plus, periajul ar trebui sa se simta ca un adevarat rasfat, fara pic de durere!

Nu iti periezi parul suficient de des sau mult prea des

In cazul in care ai parul lung, un periaj repetat pe parcursul zilei este benefic pentru ca impiedica incurcarea si ruperea acestuia. Periajul iti conditioneaza firul de par, distribuind uleiurile naturale ale scalpului catre varfuri. Insa, daca nu ai un par foarte lung, ci de lungime medie sau chiar scurt, evita sa il periezi prea des.

Eviti scalpul

Rolul periajului este de a reconditia starea parului si o face prin redistribuirea uleiurilor naturale. Aceasta este motivul pentru care parul pare mai moale si mai stralucitor imediat dupa periaj insa, nu vei beneficia de aceast avantaj daca peria nu atinge scalpul.

Nu-ti cureti peria

Pe perii acesteia se acumuleaza reziduuri de murdarie, produse de styling si uleiuri naturale ale scalpului iar daca nu o cureti periodic, cand iti periezi parul nu faci altceva decat sa le redistribui pe par. Sa nu te miri ca parul se ingrasa prea repede!

Iti periezi parul cand este ud

Periajul pe par ud este cea mai mare si mai intalnita greseala. Trebuie sa stii ca parul ud este foarte sensibil si predispus ruperii. Daca ai parul incurcat, foloseste fie un pieptene cu dinti rari, fie o perie speciala conceputa in acest sens care poate fi utilizata si pe parul ud (Tangle Teezer).

*** Nu-ti freca parul cu prosopul! In schimb, tapoteaza un prosop din microfibre sau un bala tricou din bumbac pentru a indeparta excesul de apa.

Schimba-ti cat poti de repede obiceiurile proaste pe care le aveai pana acum referitoare la periatul parului si acesta isi va schimba aspectul cu siguranta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.