zoot

Serveste chiftelutele ca apertiv

Da-le o forma perfect rotunda, rumeneste-le frumos, aseaza-le pe un platou si infinge cate o scobitoare in mijloc! Chiftelutele se transforma intr-un aperitiv apetisant pentru orice masa festiva.

Chiftelute scobitoare

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de porc (sau amestec)
  • 1 ceapa alba mare, tocata marunt
  • 1 ou batut
  • 1-2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • 3-4 linguri de faina alba
  • 3-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru gatit

RETETA CHIFTELUTE

Se pregatesc ingredientele, dupa recomandarile de mai sus:

  • Ceapa se taie pe jumatate, se curata, se spala si se toaca marunt
  • Usturoiul se zdrobeste folosind presa
  • Painea se inmoaie in apa, dupa care se stoarce foarte bine
  • Patrunjelul se spala si se toaca marunt
  • Oul se bate ca pentru omleta

Carnea tocata se transfera intr-un castron adanc. Peste ea se adauga painea, oul batut, ceapa si usturoiul. Se omogenizeaza bine cu ajutorul mainilor sau a unei spatule. Se condimenteaza cu sare si piper, se gusta putin compozitia de chiftelute, dupa care se adauga si patrunjelul.

Din compozitie se formeaza bilute cat mai egale carora li se da o forma rotunda intre palme iar apoi se trec prin faina.

Chiftelutele se prajesc in ulei incins, pe toate partile pana se rumenesc frumos. Se scot pe un platou pe care ai asezat un servet de bucatarie din hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.