zoot

Se poarta sprancenele ombre! Iata cum sa le obtii

Din dorinta de a corecta forma sprancenelor si a le conferi un aspect cat mai stufos, tindem sau uitam de coloritul natural si le incarcam inestetic cu acelasi pigment dintr-un capat pana in altul. Nu-i de mirare ca obtinem un aspect fals, de mana a doua, indesite vizibil artificial care nu reflecta naturaletea si simplitatea formei si culorii mostenite genetic.

Tehnica de machiaj ombre a sprancenelor vine sa ne scape de acest neajuns. Prin folosirea si combinarea a doua nuante de fard de sprancene sau creion, se obtine un echilibru cromatic natural. Tehnica presupune sa pastrezi o margine naturala intre sprancene, sa eviti liniile drepte, vizibil desenate si sa aplici gradual culoarea: mai deschisa catre margini, accentuata de la mijloc spre coada sprancenei. Sprancenele machiate dupa tehnica ombre au un aspect mult mai natural si mai subtil, o trecere graduala, abia perceptibila, care da definitie sprancenelor si un aspect de prima mana.

Cum sa ti faci sprancene ombre
Foto: makeupby_alo
  1. Pregateste-ti sprancenele pentru machiaj. Aplica o crema hidratanta, maseaza, indeparteaza firele in exces si sterge suprafata sprancenelor cu demachiant sau apa micelara.
  2. Periaza-ti sprancenele in forma lor naturala
  3. Contureaza partea inferioara a sprancenelor cu un creion in ton cu culoarea sprancenelor tale si foloseste o pensula unghiulara pentru a-l ridica si umple forma sprancenelor.
  4. Foloseste o nuanta mai inchisa la culoarea pentru a accentua spranceana de la mijloc catre arcada si umple codita cu acest amestec.
  5. Periaza sprancenele pentru a distribui egal produsul si a face tracerea graduala aproape imperceptibila.
  6. Foloseste un creion iluminator pe arcada, sub punctul cel mai inalt al spracenelor si o pensula unghiulara pentru a sublinia forma si a curata eventualele imperfectiuni.
  7. Aplica un gel transparent pentru a fixa machiajul sprancenelor

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.