zoot

Scrub + masca de fata din orez

Orezul s-a dovedit a avea numeroase beneficii pentru piele folosit ca apa de clatit fata, ca scrub sau ca masca de fata. Iata cum poti folosi orezul ca tratament naturist in cosmetica:

  • Apa de clatit fata cu orez. Cand gatesti orez, adauga o cantitate de apa mai mare si, inainte ca orezul sa absoarba toata apa, opreste-ti o cantitate. Las-o sa se raceasca si foloseste-o pentru a-ti clati fata. Aceasta solutie se comporta ca si un toner pentru fata, ajutand la tonifiere si lasandu-ti pielea moale si stralucitoare.
  • Scrub pentru corp cu orez. Vei avea nevoie de un pumn de orez pe care il vei zdrobi folosind un facalet. Cand particulele de orez au ajuns sa fie foarte fine, taie o jumatate de lamaie si tapoteaza orezul zdrobit. Cu particulele care s-au prins de lamaie iti poti freca usor corpul. Dupa scrub, clateste-te bine si hidrateaza-te intens.
  • Scrub de fata cu orez. Dupa ce te-ai asigurat ca particulele din orezul zdrobit sunt foarte fine, adauga o cantitate egala de miere. Amesteca cele doua ingrediente si maseaza-ti fata usor cu acest amestec. Indeparteaza si aplica o crema hidratanta.
  • Masca de fata pe baza de orez. Vei avea nevoie de o foaie de orez (Se gaseste in hipermarketuri sau online pe afaf.ro) din care vei modela o masca de fata. Intr-o farfuri adanca adauga apa calda si introdu un pliculet de ceai verde, cu continut bogat in antioxidanti. Inmoaie masca de fata in acest lichid timp de 30 de secunde. Apoi aplica masca pe fata. Asteapta timp de 10-15 minute si indeparteaza masca de fata.

Iat-o pe Michelle Phan cum te invata sa prepari scrub-ul si masca de fata pe baza de orez:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.