zoot

Scrub de corp cu sare de mare (homemade)

Sarea este un exfoliant grozav. In combinatie cu uleiul vegetal, curata in profunzime pielea si o hraneste. Acest amestec simplu se poate folosi periodic pentru exfolierea si hidratarea pielii in timpul dusului. Optional, poti adauga miere (pentru un plus de hidratare), o capsula de vitamina E uleioasa (pentru repararea tesutului) sau o jumatate de lingurita de zeama de lamaie (pentru albire si uniformizarea culorii pielii).

Scrub de corp cu sare:

Scrub de corp cu sare de mare (homemade)

  • 1 parte sare
  • 1 parte ulei vegetal
  • Cateva picaturi de ulei esential

Poti folosi orice tip de sare: sare de mare, sare epsom, kosher sau chiar sare de masa. Aceasta din urma este cea mai ieftina si are o granulatie mai fina, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa o sfarami. Sarea amara (epsom) are proprietati relaxante iar sarea de mare este cea mai des folosita in baile cu sare. Indiferent ce tip de sare alegi sa folosesti, se pastreaza raportul 1:1 (o parte sare, o parte ulei)

In privinta uleiului, ai din nou, aceeasi libertate sa alegi tipul de ulei dorit, in functie de proprietatile sale si gradul de accesibilitate. Printre cele mai des folosite se numara: uleiul de cocos, uleiul de migdale, uleiul de jojoba sau uleiul din seminte de struguri.

Sarea se amesteca cu uleiul. Se adauga cateva picaturi de ulei esential: lavanda (pentru relaxare), menta (pentru energizare), portocale, lamai sau chiar vanilie. Scrubul se pastreaza fie intr-un recipient din sticla, fie intr-unul din plastic. Cel din plastic are dezavantajele lui: absoarbe uleiurile si nu-l vei putea refolosi.

In timpul dusului, foloseste scrubul de corp cu sare in zonele uscate, precum coate sau genunchi. Functioneaza grozav si pe picioare sau maini. Maseaza-l in piele cu miscari circulare, folosind un burete sau o manusa de dus. Asteapta cateva minute apoi indeparteaza-l cu apa calduta. Daca-ti simti pielea prea uleioasa, poti indeparta cu putin sapun.

Dupa exfoliere, pielea corpului ar trebui sa se simta moale, hidratata si frumos mirositoare (in functie de tipul uleiului ales).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.