zoot

Scoate punctele negre si cosurile fara durere si semne

Punctele negre si cosurile adanci in piele nu pot fi indepartate printr-un simplu gomaj. Ele pot fi indepartate numai prin apasare usoara. Se recomanda folosirea unui extractor de comedoane pentru a obtine cele mai bune rezultate acasa. Avantajul acestui instrument de mici dimensiuni este ca, folosit corect, reuseste sa scoata punctele negre si cosurile fara sa provoace durere sau sa lase semne.

Extractor de comedoane

 

Cum sa-ti scoti punctele negre si cosurile cu un extractor de comedoane

Extractorul de comedoane este un instrument util in extractia punctelor negre adanci si a cosurilor ‚coapte’, putand fi folosit acasa cu doar cateva reguli de bune practici:

  • Prinde-ti parul intr-o coada de cal pentru a nu-ti intra in fata.
  • Spala-te bine pe maini si dezinfecteaza extractorul.
  • Pielea se curata bine cu ajutorul unei solutii speciale destinate tenului tau. Poti miza pe o formula usor abraziva pentru a obtine un usor gomaj al pielii.
  • Se inmoaie in apa calduta o servet de fata din bumbac sau matase si se aplica local, pe suprafata unde se doreste extractia punctelor negre si a cosurilor pentru a deschide porii si a facilita extractia. Se pastreaza cateva minute.
  • Se pozitioneaza cosul / punctul negru in centrul extractorului, se apasa usor si se trage. Daca cosul / punctul negru nu iese la suprafata cu usurinta, revino asupra lui peste cateva zile.
  • Aplica o lotiune tonica potrivita tipului tau de ten.

Se recomanda ca extratia sa se realizeze seara pentru a evita contactul zonei afectate cu praful, poluarea si razele solare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.