•  
  •  

Aerial yoga bucuresti

Iti place sa incerci mereu ceva nou si sa mizezi pe diversitate cand te antrenezi?

Incearca aerial yoga, un hibrid care imbina principii din yoga, gimnastica acrobatica, pilates si dans, menit sa te scoata din rutina atunci cand simti ca-ti pierzi entuziasmul.

Vine ca un remediu pentru plictiseala, cu numeroase beneficii terapeutice pentru corp si psihic.

 

Ce este Yoga anti-gravitationala?

Yoga aeriala

Aerial yoga” sau yoga anti-gravitationala presupune folosirea unui hamac prins de tavan, confectionat din materiale rezistente, mentin sa sustina greutati de peste 100 kg, centuri de sustinere si prezentarea unui instructor calificat. Nu este tipul de miscare pe care sa o poti efectua acasa ci doar in cadrul unui studio specializat.

Yoga aeriala 2

Ce-i diferit la acest tip de yoga este pierderea contactului cu solul.

Da, iti vei continua asanele insa le vei executa in aer cu ajutorul hamacului care are rolul de a usura dificultatea acestora si a le face accesibile unui public mai larg.

Yoga anti gravitationala 2019

Vei reusi anumite pozitii de yoga pe care le priveai inainte doar in imaginile revistelor de specialitate, combinate cu miscari de pilates si gimnastica acrobatica, exercitii de respiratie si ananda (fericire extrema sau extaz, tehnica imbina respiratia cu rasul).

Beneficii yoga aeriala

Imbinand miscari atat statice cat si in miscare, contractie musculara, intineri si relaxare, se obtine un antrenament complet in care lucrezi si-ti constientizezi propria greutate, te distrezi, te relaxezi si-ti lucrezi corpul.

Yoga anti gravitationala

Totul se executa intr-o atmosfera caracteristica stilului de viata yoga, apelandu-se la aromoterapie si muzica calmanta. Chiar si instructiunile iti sunt transmise pe un ton jos, in timp ce-ti poti monitoriza pozitiile in oglinda.

Yoga anti gravitationala pozitii

Pierzi mai multe calorii practicand yoga anti-gravitationala!

Spre deosebire de traditionalul Hatha Yoga se pierd, in medie, 320 de calorii intr-o sedinta de aerial yoga.

 

Beneficiile acestei practici

Yoga anti gravitationala cum se face

Studii recente arata beneficiile acestei practici asupra sanatatii: imbunatatirea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului si reducerea riscurilor bolilor de inima cu 10% dupa un program de 6 saptamani.

Intr-un studiu al American Council of Exercise, cercetatorii au fost placut surprinsi sa descopere aceste rezultate in pofida faptului ca nu contine exercitii de intensitate ridicata.

Pe langa beneficiile pentru sanatate, aerial yoga iti permite sa-ti dezvolti un corp armonios, imbunatatind mobilitatea articulatiilor, supletea ligamentelor si a tendoanelor, decompreseaza vertebrele coloanei, tonifiaza, remodeleaza si creste rezistenta musculara.

Contraindicatii

Aerial yoga

Ca si in cazul traditionalei Yoga, se impun anumite precautii inainte de a practica yoga anti-gravitationala la sala sau acasa:

  • Schimbarea de gravitatie din anumite pozitii nu este recomandata pentru femeile insarcinate, pentru persoanele care sufera de ameteli si cele care au tensiune ridicata.
  • De asemenea, nu este recomandat sa practici aerial yoga cu stomacul plin. Stresul si presiunea asupra stomacului pot cauza diferite probleme.
  • Nu toate clasele de aerial yoga sunt gandite la fel. Inainte de a te programa la o sedinta, intereseaza-te de tipul clasei, de nivelul acesteia si cere informatii suplimentare.
  • Poti merge la o clasa de incepatori. Cu sustinere din partea hamacului, incepatorii pot cocheta cu pozitii de yoga pe care, in lipsa acestuia, le-ar fi fost imposibil sa le execute.

Incearca yoga anti-gravitationala!

Yoga anti gravitationala beneficii

Ofera-ti o sansa sa visezi, sa te joci, sa simti ce inseamna sa a zbura sa fi mentinuta intr-o pozitie suspendata in care nu credeai ca poti fi. Trebuie sa fii putin curioasa, este ceva normal.

 

Unde faci Aerial Yoga in Bucuresti?

Yoga anti gravitationala pret

  • Dance Room Studio – un studio cochet, in centrul Bucurestiului, in zona Romana.
  • Viva Sports Club – sala de fitness in Berceni, ofera doua clase de aerial yoga pe saptamana.

Daca stii de un alt loc in care poti practica Aerial Yoga, daca ai participat la o clasa si ai fost impresionat(a) atat de locatie, cat si de atmosfera, da-ne de stire intr-un comentariu mai jos.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro