zoot

Scalp sensibil? Are nevoie de o ingrijire speciala

Te poti confrunta cu un scalp sensibil de cand te stii sau poti sa treci doar printr-o perioada temporara in care scalpul s-a sensibilizat datorita unor factori externi cat si interni. Vinovati sunt multi. Daca din exterior tratamentele chimice, vopsirea parului in mod repetat, produsele de styling cu alcool, aerul uscat si incalzit din timpul ierii sau aparatele de aer conditionat din timpul verii indeparteaza partial lipidele scalpului, din interior actioneaza stresul si tensiunea.

Scalp sensibil

Nu neglija simptomele scalpului sensibil! Daca iti da senzatia de strans, iti provoaca mancarimi si simti arsuri suparatoare care te distrag din ceea ce faci, trebuie sa regandesti intreaga rutina de ingrijire a acestuia.

Evita detergentii agresivi din sampoanele obisnuite

Este timpul sa te orientezi catre un sampon cu o formula foarte usoara. Aceasta este mult mai blanda atat cu scalpul cat si cu firul de par. De obicei, aceste produse sunt comercializate ca sampon pentru scalp sensibil sau sampon calmant, pentru scalp iritat. Pe langa faptul ca redus stresul si uscaciunea la nivelul scalpului, restaureaza si echilibru pielii. Daca parul nu este prea murdar, amesteca samponul cu o cantitate egala de apa si maseaza scalpul.

Un masaj cu uleiuri este intotdeauna binevenit

Pentru a calma instant mancarimile si senzatiile de usturime, tratamentele de par cu uleiuri sunt cele mai indicate. Foloseste un ulei de calitate din plante pentru a-ti masa scalpul si, mai apoi, lasa-l sa actioneze peste noapte. Poti folosi uleiuri precum cel de nuca de cocos sau de Jojoba. Pentru a-l indeparta, maseaza samponul si apoi clateste-ti parul cu apa calduta.

Renunta sau foloseste pe cat poti de rar sursele de caldura

Pentru a-ti stiliza parul. Cel mai agresiv este uscatorul de par datorii caldurii pe care o emana si intra in contact direct cu scalpul, uscandu-l. Renunta la uscator sau foloeste-l la cea mai joasa treapta. Daca folosesti placa de par sau ondulatorul, orienteaza-te catre stilizarea varfurilor.

Clateste-ti foarte bine parul cu o solutie acida

Daca n-ai instalat un purificator la robinetul din baie, calcarul din apa dura iti poate irita scalpul. Daca nu te gandesti la o asemenea solutie, clateste-ti bine parul cu o solutie acida. Amesteca sucul proaspat stors de la jumatate de lamaie cu 2l de apa si foloseste aceasta solutie pentru a-ti clati parul ultima data.

Lasa-ti parul sa respire

Alterneaza perioadele in care-ti tii parul desprins cu cele in care-l prinzi pentru a nu se exercita o presiune agresiva asupra scalpului. Nici sepcile, caciulile sau palariile nu sunt recomandate a fi purtate pentru perioade lungi de timp.

Alege-ti cu grija ustensilele de coafat

Mizeaza pe o perie moale, cu peri naturali, recomanda pentru un scalp sensibil. Perii de metal pot agresa suplimentar scalpul.

Relaxeaza-te

Asa cum iti spuneam, unul dintre factorii interni care actioneaza asupra scalpului tau este stresul. Vino-i de hac cu tehnici de relaxare, respiratie, meditatie, yoga si o alimentatie echilibrata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.