zoot

Sare Kosher vs. sare de masa

Sare kosher vs sare de masa

De cate ori am amintit de sarea kosher in retele din revista, am fost intrebate ce-i cu ea si cu ce se poate inlocui. Desi noua pe piata si prea putin familiara pe scara larga, sarea kosher este preferata bucatarilor si ai sa intelegi de ce.

Sarea este un mineral care se gaseste in stare naturala, fie in zacaminte, fie in apa de mare. Dupa evaporarea apei, cristalele de sare sunt procesate in diferite tipuri de granulatii. Sarea de masa, fina si extrafina este supusa unui proces de recristalizate si macinare pana se ajunge la granulatia dorita. In plus, sarea de masa este fortifiata cu iod si poate contine antiaglomerante.

De regula, sarea Kosher nu trece prin acest proces de rafinare si nici nu contine iod adaugat sau antiaglomerante. Este granuloasa si nu la fel de densa. Se poate lua cu usurinta cu varful degetelor, presarandu-se direct pe alimente. Termenul de ‘kosher’ este luat din alimentatia evreilor, guvernata de reguli de preparare stricte. Alimentele kosher sunt pure, curate.

Sarea Kosher difera ca forma si marime intre diferite branduri si nu masoara, intotdeauna consistenta. Daca folosesti sare de masa rafinata cand reteta cere o lingurita de sare Kosher, vei folosi o cantitate aproximativ dubla. Foloseste-o ori de cate ori reteta cere sare grunjoasa. O vei gasi deosebit de utila pentru sararea preparatelor inainte de gatire sau ca tusa finala a preparatului datorita texturii sale.

Ceea ce trebuie sa retii este ca se dizolva mai greu in apa. Daca o folosesti pentru sararea supelor, adaug-o abia dupa ce apa a dat in clocot. Nu este indicat sa o folosesti la prajituri caci, tocmai datorita granulatiei, nu se dizolva complet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.