zoot

Sardine la cuptor cu cartofi zdrobiti

Sardine la cuptor cu cartofi zdrobiti

Sardine la cuptor, alaturi de o garnitura de cartofi noi zrobiti, aromati cu rozmarin, o masa completa care se pregateste rapid si usor. Bineinteles, poti opta pentru o alta garnitura, precum o salata.

Ingrediente sardine la cuptor:

  • 8-10 sardine curatate, fara cap
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute curatat de nervuri si seminte, taiat feliute
  • Tulpinile unei legaturi patrunjel
  • 1 lingurita seminte de susan

SARDINE LA CUPTOR

Curata sardinele de solzi si intestine. Indeparteaza capul. Spale-le bine, aseaza-le intr-o strecuratoare, presara-le cu sare si lasa-le la scurc timp de un sfert de ora.

Aseaza sardinele intr-o tava de friptura. Presara usturoiul zdrobit, in coaja, sare si piper dupa gust. Spala bine lamaia si rade deasupra coaja. Taie lamaia pe jumatate, stoarce sucul deasupra sardinelor, stropeste totul cu ulei de masline, adauga ardeiul iute taiat feliute si tulpinile de patrunjel. Amesteca totul si presara semintele de susan.

Introduca tava in cuptor, pe raful de sus si gateste sardinele timp de 10-15 minute sau pana sardinele se rumenesc frumos si devin crocante. Se transfera pe platou si se garnisesc cu frunze de patrunjel si cateva feliute de masline.

Ingrediente cartofi zdrobiti:

  • 400g cartofi noi (cu coaja rosie) cat mai mici
  • 2-3 fire de rozmarin proaspat
  • 1 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline

CARTOFI NOI ZDROBITI CU ROZMARIN

Puna apa la fiert.

Spala bine cartofii pentru a indeparta pamanatul si taie-i pe jumatate daca sunt mari sau lasa-i intregi daca sunt mici. Aseaza-i intr-o oala mici si adauga apa clocotita peste ei cat sa-I acopere. Presara sare si acopera oala cu capac. Da oala pe aragaz, la foc mare si lasa-I sa fiarba timp de 12-15 minute sau pana cand se inmoaie.

Cand cartofii sunt gata, scurge-i bine de apa si lasa-i sa stea cateva minute in aburi.

Toarna 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, adauga frunzele de rozmarin si foaia de dafin si aseaza cartofii deasupra frunzelor. Stropeste-i cu ulei, asezoneaza-I cu sare si piper si adauga usturoiul zdrobit.

Zdrobeste-i usor cu o furculita si rumeneste-i frumos la foc mare.Rastoarna-I pe un platou si serveste-i alaturi de sardine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.