zoot

Saratele cu cascaval facute in casa

Reteta saratele dulci
View Gallery
6 Photos
Saratele 1
Saratele cu cascaval facute in casa
Saratele 1

Saratele 2
Saratele cu cascaval facute in casa
Saratele 2

Saratele 5
Saratele cu cascaval facute in casa
Saratele 5

Saratele 4
Saratele cu cascaval facute in casa
Saratele 4

Saratele 6
Saratele cu cascaval facute in casa
Saratele 6

Saratele 3
Saratele cu cascaval facute in casa
Saratele 3

Sunt gustarile perfecte peste mese traditionale sau serile in care ai invitati.  Aluatul se framanta in mai putin de cinci minute iar saratelele n-au nevoie decat de un sfert de ora pentru a se rumeni frumos in tava de cuptor. Simple, rapide si fragede, pot fi insotite de un pahar de bere rece.

Ingrediente:

  • 250g faina alba
  • 50g cascaval ras
  • 50g unt la temperatura camerei
  • 50ml ulei de masline
  • 50ml iaurt
  • 50ml apa
  • 1 ou (separa albusul de galbenus)
  • ½ lingurita sare
  • ½ cub de drojdie proaspata
  • Optional: mac si chimen

SARATELE CU CASCAVAL FACUTE IN CASA

Incalzeste 50g de apa si dizolva drojdia proaspata si sarea.

Se framanta un aluat din faina, drojdie, iaurt, ulei, albusul de ou si cascaval ras.

Se lasa la crescut timp de o ora.

Se pulverizeaza faina peste blatul de lucru si se intinde un aluat gros de 3mm.

Din aluatul intins se taie fasii lungi de 20cm si late de 0.5 cm.

Se iau cate doua fasii si se rasucesc.

Se aseaza saratelele intr-o tava de cuptor peste care ai aseza o foaie de copt si se ung cu galbenusul de oua batut.

Optional: presara mac sau chimen peste ele.

Da tava la cuptorul preincalzit pentru 15 minute sau pana cand saratelele se rumenesc frumos.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.