zoot

Sapte motive sa treci la machiajul mineral

Sapte motive sa treci la machiajul mineral
Foto: Image.net

Machiajul mineral nu s-a bucurat intotdeauna de o buna reputatie. Asociat de multe ori cu o textura granuloasa, calcaroasa si un efect de masca, obisnuia sa cada greu pe piele. Lucrurile s-au mai schimbat iar texturile sunt acum mult mai usoare. Minerale, precum mica, zincul si oxidul de titan sunt macinate la o consistenta super-fina inainte de a fi combinate cu pigmentul. Cu toate acestea, este mult mai important ceea ce nu contine machiajul mineral. Nu vei gasi in acesta uleiuri, ceara, conservanti, parfumuri sintetica sau agenti de umplutura folosite in cosmeticele obisnuite pentru a folosi mai putin pigment.

Este necomedogenic

In termeni simpli, asta inseamna ca machiajul mineral, spre deosebire de alte tipuri de machiaj, nu infunda porii. Machiajul mineral nu contine talc care sa stea la suprafata pielii si sa infunde porii. Astel, daca ai proi largi si esti predispunsa la acnee, machiajul mineral este perfect pentru tine.

Este ideal pentru pielea sensibila

Te vei bucura de machiajul mineral daca ai un ten sensibil si reactiv. Spre deosebire de alte baze de machiaj, acestea nu contin coloranti chimici. Mai degraba, sunt folositi coloranti naturali din minerale. Astfel, formula  nu irita si permite pielii sa respire mai bine.

Are factor de protectie solara

Multe dintre produsele de machiaj mineral contin oxid de zinc care, pe langa faptul ca vindeca pielea, este un agent natural de protectie solara care previne arsurile, semnele imbatranirii premature datorita expunerii la saoare si iritatiile.

Nu curge de pe fata

Datorita lipsei de uleiuri si ceara, machiajul mineral nu curge de pe fata precum machiajul obisnuit. Este machiajul ideal pentru vremea calda cand pielea tinde sa transpire si sa produca un exces de sebuum.

Are un look natural

Desi este aproape invizibil, machiajul mineral ofera o buna acoperire. Intregul secret este sa nu aplici prea mult, caz in care dintr-un machiaj discret se transforma intr-o masca.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.