zoot

Sapte afirmatii pozitive pe care sa ti le spui zilnic

Afirmatii pozitive

Afirmatiile sunt simple, profunde si cu cat mai des ti le spui, cu atat mai repede devin o parte de tine. Afirmatiile au rolul de a redefini monologul interior, capabile sa inlocuiasca un mesaj pozitiv cu unul negativ. Rosteste-le in fata oglinzii, de cateva ori sau foloseste-le ca mantre in timp ce meditezi. Daca te ajuta, le poti imprima pe post-it-uri, lipindu-le pe monitor, frigider sau oglinda din baie.

Aleg sa fiu fericita. Nu astept fericirea sa vina la mine. O cultiv si o exprim, chiar si in fata fricii. Am puterea interioara sa-mi schimb starea de moment.

Da, este o alegere, in pofida situatiei actuale si a factorilor externi. In momentul in care iti dai seama ca este vorba de o alegere, devii responsabila pentru starea ta spirit si-ti recapeti puterea interioara. Daca vrei sa fii fericita, alege fericirea. Traieste-o, respir-o. Nu da vina niciodata pe altcineva pentru lipsa ei. Fericirea se creeaza, se cultiva si se pretuieste.

Sunt deschisa. Sunt deschisa la tot ce-mi ofera universul, bun sau rau. Sunt deschisa la orice posibilitate, miracole sau surprize pe care viata are sa mi le ofere.

Admite. Nu detinem toate raspunsurile. De prea multe ori avem un fals simt al controlului, o credinta ca stim exact incotro ne indreptam si modul in care ne traim viata. Confundam viata cu ceva predictibil si nu-i mai dam oportunitatea sa ne surprinda.

Ma bucur de calm sufletesc. Nu supar si nu deranjez prin cuvintele si actiunile mele.

Pacea incepe cu felul in care te comporti cu tine insati. Lasa criticile deoparte si spune-ti numai cuvinte de lauda, recunostinta si incurajare. Rasfrange-ti pacea si asupra celor din jur. Cuvintele pot fi arme periculoase dar ai puterea sa le controlezi si le redirectionezi in directia pozitiva.

Detin controlul emotiilor si actiunilor mele. Desi nu pot controla factorii externi, pot controla reactia mea vis-à-vis de ei. Detin control asupra emotiilor, gandurilor, cuvintelor si actiunilor mele, atat in ceea ce ma priveste cat si fata de cei din jur.

Sunt multe lucruri in viata asupra carora n-ai niciun control. Lucruri rele se intampla oamenilor buni si nu trebuie sa cauti raspunsuri. In schimb, accepta ceea ce nu poti schimba, fa-ti curaj sa schimbi ceea ce poti: reactia ta.

Merit. Merit sa-mi vad telurile implinite. Merit pentru ca traiesc cu integritate si onestitate. Merit pentru ca sunt o persoana completa.

Adevarul despre atingerea intregului tau potential este ca nimeni n-ar trebui sa creada in tine mai mult decat o faci tu insati. Tu trebuie sa fii cel mai infocat partizan, cel mai entuziasmat suporter si cel mai puternic aliat al tau!

Traiesc in prezent. Nu exista maine sau ieri. Exista decat azi. Nu traiesc in trecut si nici nu-mi fac griji legate de viitor. Imbratisez momentul. Traiesc aici si acum. Prin acest moment pe care-l pretuiesc, traiesc.

Fiecare zi este rezultatul zilelor anterioare. Si tot ce faci azi influenteaza ziua de maine. Daca si azi faci ce-ai facut ieri, maine te vei plange de aceleasi rezultate. Asta n-ar trebui sa te inspaimante, ci sa te elibereze. Nu esti intr-un cerc vicios. Trecutul nu-l poti schimba dar fiecare noua zi este o oportunitate de a-ti schimba viitorul.

Sunt recunoscatoare. Sunt recunoscatoare pentru lectiile din care am invatat, pentru oportunitatile ce ma asteapta. Sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce ma inconjoara si pentru posibilitatea de a mai trai inca o zi in aceast univers minunat.

In zilele cele mai proaste, iti va fi greu sa gasesti motive pentru care sa fii recunoscatoare. Incepe cu lucrurile marunte: aroma cafelei, stropii de apa ai dusului, aerul proaspat. Nimic in viata nu este garantat si ar trebui sa te consideri privilegiata pentru ceea ce esti, ai si simti.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.