zoot

Sandvis cu ou la micul dejun

Sandvis cu ou

Micul dejun nu este o masa peste care ai libertatea sa sari. Nici covrigul pe care-l consumi in drum spre birou nu este o alternativa la un mic dejun satios care te incarca de energie pana la pranz.

Daca timpul este o problema pentru tine, sandvisul cu ou este solutia. Poti fierbe ouale cu o seara inainte iar in dimineata urmatoare nu-ti mai ramane decat sa le asamblezi. Nu-ti va lua mai mult de cinci minute.

Ingrediente:

  • 4 oua BIO
  • 8 felii de paine integrala
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 4 lingurite de maioneza
  • 1 lingurita rasa de mustar
  • 1 varf de cutit de paprika
  • Sare si piper dupa gust
  • 4 frunze de salata verde

SANDVIS CU OU

Aseaza ouale in ibric si acopera-le cu apa rece.

Fierbe ouale pana dau in clocot, ia-le de pe foc, acopera ibricul si lasa-le acoperite, in apa fierbinte, timp de 10-12 minute.

Spala si toaca ceapa verde marunt.

Scoate ouale din apa, cojeste-le si paseaza-le cu furculita.

Transfera-le intr-un castron, adauga maioneza, mustarul si ceapa tocata. Amesteca bine ca ingredientele sa se omogenizeze intr-o pasta.

Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Spala si usuca  frunzele de salata.

Aseaza cate o frunza de salata pe felia de paine, continua cu umplutura de oua, presara putina paprika si aseaza deasupra o felie de paine.

Preseaza si serveste sandvisul cu ou.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.