Bogate in antioxidanti, aceste salate de vara se pot consuma in orice imprejurare. Prietenoase cu silueta si absolut delicioase, pot acompania un fel principal sau se pot transforma in mese principale.
Iata cateva idei pe care te incurajam sa le incerci pentru a-ti diversifica meniul zilnic:
Salata de vara cu rocola, nuci caramelizate, pere si gorgonzola
- O mana de salata verde
- O mana de rucola
- 5-6 nuci caramelizate
- 3 lingurite de zahar
- Cateva cuburi de branza gorgonzola
- ½ para taiata feliute subtiri si stropita cu zeama de lamaie
- Dressing (ulei de nuca si otet balsamic crema)
- Sare si piper dupa gust
Se topeste zaharul cu putin lapte pana se transforma intr-un sirop care face bule, se introduc nucile si amesteca bine pana cand se acopera bine apoi se transfera pe un o foaie de copt pentru a se uscat.
Se spala bine salata si rucola si se usuca. Se rupe salata bucatele si se aseaza pe fundul farfuriei. Se adauga rucola, para feliata si stropita cu zeama de lamaie, nucile si branza. Se presara dressingul si se asezoneaza dupa gust.
Salata de vara cu rucola, prosciutto si fructe de sezon
- O mana de salata verde
- O mana de rucola
- 2-3 felii de prosciutto
- Cateva felii subtiri de ridiche
- 4-5 rosii cherry taiate pe jumatate
- Cateva feliute de pepene galben
- Cateva boabe de struguri
- O mana de germeni de ridichii
- Dressing (ulei de masline si otet balsamic)
- Sare si piper dupa gust
Aseaza pe fundul farfuriei salata rupta bucatele si rucola. Adauga rosiile taiate, feliile de ridichii si fructele de sezon. Aseaza feliile de prosciutto si completeaza salata cu o mana de germenii de ridiche.
Salata de vara capresse cu rucola
- 2 maini de rucola
- 50g mozzarella taiata felii (sau mini mozzarella)
- 5-6 rosii cherry taiate pe jumatate
- Cateva seminte de pin (sau nuci, alune)
- Cateva frunze de busuioc
- Dressing (ulei de masline si otet balsamic)
- Sare si piper dupa gust
Pe un pat de rucola, se aseaza mozzarella si rosiile cherry, frunzele de busuioc si se pulverizeaza dressingul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Salata de vara cu prosciutto, branza si rucola
Ai nevoie de o cina usoara si hranitoare? Iti propunem o salata cu prosciutto, branza si rucola, asezonata cu un dressing simplu si rapid. Incarcata de proteine, se transforma imediat intr-un fel principal care nu are nevoie de nicio prezentare.
Iti sugeram sa o servesti cu crutoane pregatite la cuptor.
- 2 felii de paine toast, taiate cubulete
- 100g rucola
- 150g piept de pui la rotisor, taiat fasii sau cubulete
- 60g prosciutto
- 60g branza proaspata, faramitata
- 6 rosii cherry taiate pe jumatate
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 1 varf de cutit de busuioc uscat
- 1 praf de praf de usturoi
- Sare si piper dupa gust
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Aseaza o foaie de copt peste o tava, pulverizeaza ulei de gatit si aseaza cubuletele de paine. Presara pudra de usturoi si busuiocul tocat, sare si piper si amesteca bine. Da la cuptor timp de 8-10 minute pana se rumenesc frumos.
Incinge o lingurita de ulei de gatit intr-o tigaie si soteaza prosciutto-ul cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana devine crocant. Aseaza-l pe un servet absorbant pentru a elimina excesul de grasimi.
Prepara un dressing simplu din ulei de masline si zeama de lamaie, asezoneaza cu sare si piper si amesteca cu un tel pentru omogenizare.
Aseaza un pat de rucola, faramiteste branza, adauga rosiile taiate pe jumatate, bucatile de pui la rotisor si crutoanele. Serveste aceasta salata de vara la masa alaturi de dressingul simplu preparat anterior.
Salata de vara cu rucola, prosciutto, mozzarella si piersici grill
Desi simpla, salata cu rucola, prosciutto, mozzarella si piersici grill este un preparat memorabil. Vei adora sa o servesti in serile tarzii de toamna.
N-ai nevoie decat de rucola proaspata, cateva felii de branza mozzarella din lapte de bivolita, prosciutto crudo si piersici pe care le praji la grill. Ingredientele alese sunt completate de un ulei de masline extravirgin si un strop de otet balsamic traditional.
Salata de vara este asezonata cu sare de mare si piper proaspat macinat.
- 2 piersici
- 125g rucola, spalata si uscata
- 8 felii de Prosciutto di Parma
- 8 felii de branza mozzarella din lapte de bivolita
- Ulei de masline extravirgin
- Otet balsamic traditional
- Sare de mare
- Piper negru, proaspat macinat
Taie piersicile pe jumatate, apoi in patru. Unge-le cu putin ulei de masline.
Incinge o tigaie grill si aseaza bucatile de piersica. Gateste-le pana se rumenesc usor si se inmoaie.
Spala rucola si usuc-o cu ajutorul unui salad spinner. Aseaza rucola pe doua platouri. Aseaza feliile de mozzarella. Rupe prosciutto in fasii si aseaza-le pe platouri. Aseaza bucatile de piersica grill pe marginile farfuriei.
Toarna ulei de masline si o lingurita de otet balsamic.
Asezoneaza salata de vara cu sare de mare si piper proaspat macinat.
Salata de vara din quinoa, fasole neagra, spanac, branza feta si seminte de dovleac
Sa mananci in fiecare zi cate o salata poate fi cel mai sanatos obicei alimentar pe care ti-l poti insusi intr-o viata. Crezi ca poate deveni plictisitor? Nu si daca diversifici permanent.
Acesta este unul dintre motivele pentru care-ti propunem saptamanal retete de salate atat de variate.
Salatele se prepara rapid si reprezinta o solutie simpla si la indemana pentru o cina tarzie.
Usor de digerat si foarte prietenoase cu silueta, te ajuta sa consumi necesarul zilnic de legume, adauga un procent semnificativ de fibre pentru un imbunatatirea tranzitului, contin numeroase vitamine si minerale si instaleaza rapid senzatia de satietate.
O salata complexa, echilibrata din punct de vedere nutritional poate inlocui o masa principala. Ea trebuie sa contina, pe langa carbohidratii din legume si leguminoase, surse de proteine si grasimi bune.
In plus, daca-ti pregatesti acasa o portie de salata, poti controla cantitatea de sare pe care o adaugi si, implicit, reduci riscul de a dezvolta toate bolile cronice asociate cu excesul de sare.
- ½ cana de quinoa gatita
- ½ cana de salata verde
- ½ cana de felii de dovleac
- ½ cana de fasole neagra fiarta (sau la cutie)
- 1 ceapa rosie mica, tocata julienne
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 mana de seminte de dovleac
- Branza feta, faramitata deasupra
- Ulei de masline si zeama de lamaie pentru dressing
- Sare si piper, dupa gust
Preincalzeste cuptorul la 200C.
Taie si indeparteaza semintele dovleacului, presara peste el putin ulei de masline, sare si piper si aseaza-l intr-un vas de cuptor termorezistent. Adauga cateii de usturoi si ceapa tocata si toarna din nou ulei de masline, sare si piper.
Coace dovleacul pentru 20-30 de minute pana poate fi patruns cu usurinta cu ajutorul unei furculite.
In timp ce dovleacul se coace, gateste quinoa in functie de instructiunile de pe ambalaj. Pentru a avea un gust mai bun, inlocuieste cantitatea de apa necesara cu supa concentrata de legume.
Aseaza un pat de salata verde rupta cu mana. Amesteca quinoa gatita cu fasolea neagra si aseaz-o peste salata. Adauga feliile de dovleac, usturoi si ceapa. Presara pe deasupra semintele de dovleac, branza feta si dressingul din ulei de masline si zeama de lamaie.
Salata de vara din naut cu avocado si portocale
Daca alegi sa adaugi in salata o sursa de proteine si grasimi bune, aceasta se transforma intr-o masa principala, satioasa si completa, din punct de vedere nutritiv. Daca obisnuiesti sa consumi carne si peste, iti este foarte usor sa alegi o proteina completa.
Mult mai dificila este sarcina pentru vegetarieni si vegani. Acestora din urma le propune nautul.
Daca nu l-ai descoperit pana acum, afla ca nautul este foarte gustos si superior multor leguminoase, din punct de vedere nutritiv.
Este o sursa excelenta de fibre, proteine, vitamine si minerale. Se combina excelent cu cremozitatea miezului de avocado, o sursa excelenta de grasimi bune iar bucatile de portocala vin sa-i confera o nota exotica preparatului final.
- Mix de salata verde
- 1 cana de naut fiert si scurs
- ½ avocado, tocat cubulete
- ½ portocala, tocata cubulete
- 2-3 linguri de iaurt grecesc (sau ulei de masline)
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- Sare, curry si piper proaspat macinat, dupa gust
Peste un pat de salata verde, toarna nautul fiert si scurt bine. Presara bucatile de avocado si portocala si toarna dressingul din iaurt grecesc, zeama de lamaie si condimente, dupa gust.
Salata de vara cu mei, migdale si sfecla rosie
In timpul postul trebuie sa fii cu adevarat creativa.
Pe langa faptul ca trebuie sa-ti iei necesarul zilnic de nutrienti din alte surse decat cele animale, mai trebuie sa-i dai si gust mancarii pentru a nu te cuprinde plictiseala.
In ultimele zile ti-am tot prezentat idei de preparate nutritive pentru fiecare masa a zilei.
Iti propunem o salata satioasa, plina de textura, cu un gust usor dulceag pe care o poti consuma la pranz sau in locul unei cine tarzii.
- 2 maini de rucola
- 1 cana de mei gatit
- ½ cana de sfecla rosie coapta, bucatele (sau sfecla rosie la cutie, prefiarta)
- 2 linguri de migdale prajite, maruntite la cutit
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- Sare, pudra de usturoi si piper, dupa gust
Alege o sfecla mica. Preincalzeste cuptorul la 200C si investeleste sfecla in foaie de aluminiu. Aseaz-o pe o tava de cuptor si coace-o pentru 20-30 de minute pana se poate patrunde usor cu o furculita. Las-o sa se raceasca apoi curat-o de coaja si toac-o cubulete.
Intre timp, pregateste meiul. Meiul se fierbe intr-o cantitate dubla de lichid (1/4 cana de mei la ½ cana de lichid). Poti folosi apa sau supa concentra de legume. Daca vrei ca meiul sa aiba un gust mai puternic, prajeste-l inainte in putin ulei si adauga ulterior supa concentrata de legume. Meiul se gateste pana se absoarbe aproape toata cantitatea de apa, dupa care se acopera si se lasa zece minute ca intreg lichidul sa fie absorbit.
Migdalele se prajesc in tigaie timp de 5 minute, timp in care se amesteca frecvent pentru a se intoarce pe toate partile. Se lasa sa se raceasca si se maruntesc la cutit.
Aseaza un pat de frunze de rucola, infoaie meiul cu o furculita si toarna-l peste rucola, adauga bucatele de sfecla rosie, migdalele prajite.
Pregateste un dressing simplu din ulei de masline si zeama de lamaie si toarna-le peste salata.
Salata de vara de zucchini cu muguri de pin
O idee excelenta pentru a consuma mai multa hrana vie, o salata de vara revigoranta, cu textura usor crocanta, satioasa si plina de nutrienti: salata de zucchini cu muguri de pin!
Nu trebuie sa fie neaparat vegetariana pentru a aprecia aceasta farfurie, vei fi impresionata de simplitatea si amestecul de gusturi.
- un dovlecel Zucchini (poti folosi si dovlecel romanesc insa acesta are o textura mai moale) spiralat cu ajutorul unui spiralator de legume
- o ceasca de parmezan sau tofu ras
- optional: mazare fiarta
- 1 lingura de muguri de pin
- 1 lingura zeama de lamaie
- cateva frunze de busuioc
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Se spala bine dovlecelul zucchini si se spiraleaza (cu sau fara coaja, dupa preferinte). Se amesteca cu parmezanul si mugurii de pin. Din ulei, zeama de lamaie, sare si piper se face un dressing clasic care se toarna peste salata. La final se adauga frunzele de busuioc.
Salata de vara se poate servi cu focaccia sau paine Wassa.
Salata de vara cu rucola, fructul KAKI (piersica japoneza) si branza
Un fruct cu un gust unic, undeva intre gustul de piersica si pepene galben, isi gaseste locul intr-o salata satioasa completata de cea mai versatila sursa de proteine: branza.
Cum nu puteau lipsi sursele de grasimi bune, am asezonat totul cu o mana de nuci si un strop de ulei de masline extravirgin. Nu de alta, dar persimona ne permite. Persimona, sau fructul kaki este hipocaloric, bogat in fibre si vitamina A.
Nu vom incarca farfuria si ne vom limita la cateva ingrediente:
- Persimona (kaki), tocat cubulete
- Branza proaspata sau branza feta, tocata cubulete
- O mana de miez de nuca, maruntit la cutit
- O mana de rucola
- 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Spala rucola si usuc-o cu un servet (daca nu ai cumva un uscator de salata) si aseaz-o pe platou. Taie persimona felii (indeparteaza semintele si coaja) si aseaz-o peste patul de rucola. Sparge nucile si marunteste-le la cutit nucile, cat sa simti textura.
Presara-le peste salata.
Toaca cubulete branza si aseaz-o si pe ea in salata. Fa un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si toarna-l peste salata.
Serveste salata de vara cu rucola, fructul kaki si branza alaturi de paine prajita sau focaccia.
Salata de vara cu jicama (cartof mexican)
Ingredientul cheie din aceasta reteta, jicama sau cartoful mexican, te ajuta sa obtii cea mai proaspata, revigoranta si crocanta salata pe care ai gustat-o vreodata.
Imi place sa privesc jicama ca pe incrucisare dintre un mar si un cartof, un aliment sanatos pe care-l poti consuma atat crud cat si gatit.
Are un continut de aproximativ 90% apa, fiind un aliment cu o densitate calorica redusa dar bogat in fibre, minerale si vitamine.
- 1 cartof mexican jicama dat prin razatoarea mare / mandolina
- 1 castravete dat prin razatoare mare / mandolina
- O mana de amestec fructe uscate (goji, merisoare, stafide brune)
- 1 lingura de otet de cidru
- ½ lingura de miere
- 1 lingura ulei de masline
- Un varf de cutit de pudra chili
- Un varf de cutit de pudra de usturoi
- Sare dupa gust
Omogenizeaza bine ingrediente pentru dressing si da de-o parte.
Curata jicama de coaja si da-l prin razatoarea mare sau printr-o mandolina. Fa acelasi lucru si cu castravetii.
Toarna dressingul peste legume si amesteca bine.
Aseaza o folie alimentara peste vas si lasa vasul la rece, in frigider, timp de zece minute.
Serveste salata de vara cu un amestec de fructe uscate.
Salata de vara cu couscous, ierburi si rodie
Ai pofta de o altfel de salata? Una satioasa si gustoasa care sa poata inlocui o masa? Iti propunem salata de couscous. Couscous fiert in supa concentrata de legume, aromata de ierburi.
Pentru un plus de textura, se adauga nuci de pin sau fulgi de migdale.
O combinatie inedita pe care o poti savura nu numai atunci cand esti la dieta.
- 200g quinoa
- 100g branza feta
- 1 ceapa rosie, tocata
- 200g rodie
- 60g stafide uscate
- 60g nuci de pin prajite sau fulgi de migdale
- Cateva fire/frunze de coriandru, patrunjel si busuioc, tocate
- Zeama proaspat stoarsa dintr-o lamaie
- Sare si piper, proaspat macinat
- 2-3 linguri de iaurt pentru servire.
Gateste quinoa conform instructiunilor de pe pachet. De regula, quinoa se fierbe in apa insa, pentru un plus de gust, o poti fierbe in supa concentrata de legume sau de pui. Dupa primul clocot, se acopera olicica cu capac si se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute pana se absoarbe tot lichidul. Se ia de pe foc si se infoaie cu o furculita.
In timp ce quinoa fierbe, prajeste nucile de pin sau fulgii de migdale, toaca ceapa si ierburile aromate.
Dupa ce s-a racit, rastoarn-o in castron. Presara ceapa tocata, stafidele, rodia, nucile de pin sau fulgii de migdale si ierburile tocate. Stoarce zeama dintr-o lamaie si presar-o peste salata. Faramiteste in mana branza feta si adaug-o peste salata. Potriveste de sare si piper.
Serveste salata de couscous cu iaurt.
Salata de vara cu quinoa, sparanghel, nuci si branza feta
Cine n-are pofta de o salata de vara satioasa, incarcata de proteine si fibre? Inlocuieste perfect orice fel principal insa o recomandam pentru o cina tarzie cand vrei sa consumi ceva usor de digerat dar nutritiv.
- O mana de rucola (sau frunze proaspete de salata verde)
- 1-2 fire de ceapa verde, tocata
- 1 legatura de sparanghel
- 2 ridichii, feliate
- 30g mix de nuci si seminte
- 100g de branza feta, cubulete
- ½ cana de quinoa
- 1 cana de supa concentrata de legume
- Sare si piper dupa gust
- Ulei de masline
- Zeama de lamaie
Pune supa concentrata de legume la fiert. Clateste quinoa in cateva ape si adaug-o in apa clocotita. Potriveste cu putina sare, redu focul si continua sa gatesti la foc mic pana se absoarbe lichidul (10-15 minute).
Ia de pe foc si lasa sa absoarba si restul de lichid (inca 5 minute). Infoaie quinoa cu o furculita.
Separat, incalzeste apa pentru a ferbe sparanghelul. Curata-l de capete si taie-l pe jumatate. Introdu sparanghelul in apa clocotita si adauga sare. Fierbe-l timp de 2-3 minute pana se inmoaie. Strecoara-l si introdu-l in apa rece pentru a intrerupe procesul de gatire. Scurge si da deoparte.
Aseaza un pat de rucola pe platou, adauga quinoa, cubuletele de branza feta, mixul de nuci si seminte, sparanghelul, ceapa si ridichiile. Pulverizeaza ulei de masline inainte de servire si stoarce zeama unei jumatati de lamai.
Potriveste cu sare, dupa gust.
Salata de vara din patrunjel cu quinoa
Reteta originala de Tabbouleh contine bulgur, un amestec de diferite boabe de grau dur care se lasa la hidratat in apa cel putin o ora jumatate. Bulgurul se gaseste in magazinele specializate sau pe internet.
Desi are un indice glicemic mai mic decat orezul alb, bulgurul contine gluten si cum ne ferim sa-l consumam, a trebuit sa gasim o alternativa gluten-free: quinoa.
Quinoa se gaseste mult mai usor, fie uscata, fie la cutie datorita popularizarii de care s-a bucurat in ultimul timp si este o alternativa sustenabila la bulgur pentru adeptii unei diete fara gluten.
O proteina vegetala completa, nu numai ca adauga textura salatei, confera si senzatia de satietate atunci cand salata de patrunjel este servita ca fel principal. In plus, quinoa are un gust bun si nu influenteaza gustul salatei.
- doua legaturi de patrunjel spalat, scurs si tocat marunt
- doua rosii taiate cubulete, scurse de zeama
- un castravete mic (10 cm) tocat marunt
- jumatate de ceapa alba tocata marunt
- 1/2 ceasca Quinoa uscata, ulterior spalata si fiarta (pentru un plus de culoare alege quinoa rosie)
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 2-3 linguri de suc proaspat extras dintr-o jumatate de lamaie
- optional: cateva frunze de menta proaspata tocate marunt
- sare si piper dupa gust
Masoara jumatate de ceasca de Quinoa uscata si pune-o intr-o strecuratoare fina. Clateste-o bine sub un jet de apa rece si las-o la hidratat in apa timp de 15-30 de minute.
Fierbe-o intr-o ceasca de apa sau supa concentrata (stock) pana cand se absoarbe toata apa si se umfla (in jur de 15 minute).
La o portie de quinoa se folosesc cel putin doua portii de apa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa speli legumele si ierburile si sa le lasi la uscat (in special patrunjelul si menta).
Indeparteaza coditele patrunjelului si toca-l cat poti de marunt. Daca inca este umed, aseaza-l peste cateva servetele de bucatarie din hartie pentru a se scurge. Patrunjelul trebuie sa fie uscat inainte de a fi adaugat in bol.
Repeta procedura cu menta (poti renunta la menta daca nu iti place gustul).
Taie rosiile si castravetele in felii apoi cubulete si aseaza-le intr-o strecuratoare pentru a se scurge. Toaca ceapa marunt si adaug-o intr-un bol adanc. Adauga quinoa fiarta si restul ingredientelor, toarna zeama de lamaie si uleiul si amesteca bine.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Salata Tabbouleh se serveste imediat dupa preparare. Daca ai musari este o idee buna sa le amesteci chiar inainte de servire. Se poate consuma ca atare, ca garnitura pentru peste sau alaturi de cartofi prajiti si oua posate.
Salata asortata de vara cu baby spanac
Ti-ai consumat portia de salata? Daca consumi zilnic salata te vei bucura de toate beneficiile unui preparat simplu, rapid, gustos si foarte sanatos.
Salata sunt preparate la indemana oricum si o modalitate simpla de a-ti procura necesarul zilnic de legume.
Le gasesti in meniul fiecarui restaurant dar se pot transforma in mese de sine statatoare daca alegi sa le combini cu o sursa de proteine.
O poti face acasa in mai putin de cinci minute. Combinand mai multe ingrediente te bucuri de texturi diversificate, arome si gusturi distincte legate armonios de un dressing clasic din ulei de masline si otet balsamic.
- 1 punga de baby spanac (100g)
- ½ salata verde la alegere
- 1 ardei rosu, tocat cubulete
- 250g de rosii cherry
- Ulei de masline
- Otet balsamic
- Sare si piper, dupa gust
- Optional: piept de pui fiert, branza
Aseaza un pat de salata.
Taie rosiile cherry pe jumatate si adauga-le peste salata
Adauga ardeiul tocat cubulete.
Rupe frunzele de baby spanac si adauga-le in salata.
Toarna uleiul de masline si pulverizeaza otetul balsamic.
Amesteca.
Salata se poate servi din castron sau se poate transfera in boluri individuale.
Consumand o salata asortata de vara te vei bucura de:
- Un plus de fibre care previne constipatia si ajuta la scaderea nivelului de colesterol
- O multime de antioxidanti din legumele crude care protejeaza organismul impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi
- O silueta de vis printr-un consum redus de calorii
Salata de vara din zucchini
Daca vrei sa reduci consumul de carne sau carbohidrati, taiteii din zucchini sunt solutia.
Fac parte din categoria ‘pastelor’ raw vegane si se obtin din dovlecei zucchini proaspeti, cu ajutorul spiralatorului de legume.
Daca pana acum doar ai cochetat cu ideea de a manca raw si nu ti-ai imaginat ca poti manca paste in fiecare zi fara ca silueta ta sa fie afectata, gusta cea mai delicioasa salata cruda in zilele calduroase de vara.
- 2 dovlecei zucchini
- 1 porumb fiert (1/2 cutie de porumb dulce)
- 200g rosii cherry
- ½ rodie
- 1 ardei chilli rosu, fara seminte si nervuri
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 1 lingurita de sos tamari cu continut redus de sare
- ½ lingurita de ghimbir ras
- ½ lingurita zahar
- Cateva frunze de coriandru proaspat
- Optional: felii de branza sau ou fiert
Spala bine dovleceii si indeparteaza-le cotoarele. Foloseste-te de un spiralator de legume pentru a obtine spirale. Opreste-te cand ajungi la seminte.
Amesteca taiteii de dovlecel cu porumbul, rosiile, rodia si frunzele de coriandru.
Pregateste un dressing din sucul de lamaie, sosul tamari, ghimbir, chili si zahar. Amesteca bine ca zaharul sa se dizolve. Gusta si potriveste de sare.
Toarna dressingul peste taiteii din zucchini si amesteca usor. Serveste salata cu bucati subtiri de branza sau ou fiert.