In mai putin de un sfert de ceas se transforma intr-o masa principala pe cinste!
Salata de paste penne cu rosii, masline si branza mozarella
O salata deliciosa, aromata si satioasa pe care te vei grabi sa o prepari. Pentru aceasta salata de paste penne cu spanac si rosii vei avea nevoie de:
- 200g paste penne
- 100 g rosii cherry
- 100 g mozarella
- 12 masline negre mari fara samburi
- o ceapa rosie mica taiata julienne
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 3 linguri de ulei de masline si otet balsamic duapa gust
- sare si piper dupa gust
In apa clocotita cu sare si o lingurita de ulei adauga pastele penne si fierbe-le dupa instructiunile de pe ambalaj. Scurge-le bine si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Adauga rosiile cherry taiate pe jumatate, mozarella, maslinele fara samburi, ceapa taiata julienne si busuiocul maruntit. Presara ulei, otet balsamic, sare si piper dupa gust.
Salata de paste fettuccine cu avocado si branza feta
Se pregateste rapid si se poate servi la orice masa principala. Vine cu raport echilibrat de nutrienti, este perfect echilibrata ca gust si foarte gustoasa. Procura-ti ingredientele necesare pentru a pregati aceasta salata din paste:
- 1 punga (150g) mix salata verde sau baby spanac
- 300g paste fettuccine, fierte al dente
- 150g branza feta, tocata cubulete sau maruntita la mana
- 2 avocado, fara samburi, tocati cubulete
- 1 ceapa rosie, mare, tocata fideluta
- 1 ardei jalapeno, curatat de nervuri si samburi, maruntit la cutit
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de coriandru prospat, tocat marunt
- 3 lingurite de zeama de lamaie
- 2 lingurite sare de mare
- 2 lingurite de seminte
- Piper, prospat macinat, dupa gust
Pune la fiert pastele in apa fiarta cu sare. Gateste pastele al dente in functie de instructiunile de pe ambalaj. Trece-le printr-un jet de apa rece si lasa-le la scurs in strecuratoare.
Aseaza mixul de salata pe fundul castronului si presara pastele.
Taie avocadoul in feliule, stropeste-l cu putina zeama de lamaie si aseaza-l peste paste.
Marunteste branza cu mana si presar-o peste salata.
Toaca ceapa fideluta si presar-o peste salata.
Adauga dressingul din ulei de masline si zeama de lamaie.
Condimenteaza dupa gust.
Optional, presara seminte.
Vezi mai multe idei de paste cu branza
Salata de macaroane cu maioneza
Iata inca o salata pe care trebuie sa o incerci cel putin o data in viata.
Iti propunem salata de macaroane cu maioneza, in varianta clasica insa, pe masura ce te obisnuiesti cu gustul si texturile o poti imbogati cu multe alte ingrediente, dovedindu-se a fi de fiecare data versatila si practica.
Macaroanele moi, mazarea si tulpina de telina crocanta, castravetele murat picant si maioneza cremoasa se combina intr-un preparat pe care cu greu il poti refuza. Sa-ti mai spunem si ca este gata in 20 de minute?
Tindem sa credem ca te-am convins deja.
- 200g macaroane
- 1-2 castraveciori murati, tocati cubulete
- ½ tulpina de telina apio, feliata subtire
- 1ceapa rosie mica, tocata marunt
- 1 ardei rosu mic, tocat cubulete
- 1 cana de mazare congelata, fiarta si racita
- 1 ceasca de maioneza
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 2 oua fierte, taiate feliute
- Sare si piper, dupa gust
Pune la fiert mazarea, asteapta sa dea in clocot, adauga sare apoi continua sa o gatesti pana se inmoaie. Las-o la scurs intr-o strecuratoare.
Pune la fiert ouale, tine-le pe foc aproximativ 8 minute dupa ce apa a dat in clocot, lasa-le sa sa raceasca si curata-le de coaja.
Pune la fiert pastele in apa fiarta cu sare si gateste-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le sa se raceasca.
Intre timp, spala si toaca legumele crude.
Intr-un bol adanc amesteca macaroanele, mazarea, legumele tocate cu maioneza si mustar. Adauga sare si piper, dupa gust.
Serveste salata de macaroane cu maioneza cu felii de ou fiert.
Salata de paste rotini cu somon si legume
Un preparat usor si echilibrat pe care-l poti consuma la masa de seara sau il poti lua cu tine la birou. Gata in mai putin de 20 de minute, are o complexitate redusa.
- 2 fileuri de somon (120g bucata)
- 150g paste rotini
- 1 ardei rosu, tocat cubulete
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 6 masline Kalamata, tocate
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de capere
- Zeama stoarsa dintr-o lamaie
- Sare si piper, dupa gust
- 2 linguri de ulei de masline
Pune la fiert pastele in apa clocotita cu sare si fierbe-le conform instructiunilor de pe pachet.
In timp ce pastele fierb, incinge o lingura de ulei intr-o tigaie adanca si soteaza ardeiul gras. Acopera si gateste 5 minute pana se inmoaie. Da ardeiul intr-o parte si aseaza fileurile de somon. Acopera si gateste timp de 8-10 minute.
In timp ce somonul se gateste in tigaie, amesteca zeama de lamaie cu usturoiul zdrobit, ceapa tocata, caperele si maslinele tocate intr-un bol adanc de salata.
Adauga somonul si ardeiul din tigaie.
Scurge pastele si adauga-le si pe ele in bol.
Presara un pic de sare, piper, o lingura de ulei de masline si amesteca bine. In timp ce amesteci somonul se va desface in bucatele.
Gusta si potriveste de sare si piper.
Salata de paste rotini cu somon si legume se poate servi cu patrunjel sau marar tocat, chiar si o mana de rucola.
*** Daca pregatesti salata pentru pranzul de la birou, asteapta sa se raceasca, transfer-o intr-un container cu inchidere ermetica si adauga verdeturile chiar inainte de a servi.