zoot

Salata traditionala ruseasa OLIVIER

Deosebit de versatila, combina legumele fierte si taiate cubulete cu un sos format fin maioneza, smantana acra si mustar Dijon. In timp ce gusturile si texturile se imbina armonios, iti permite sa fii creativa si sa experimentezi cu ingredientele dupa propriul gust. O poti servi ca aperitiv dar si ca garnitura pentru carne (in cazul in care optezi pentru varianta vegetariana).

Salata traditionala ruseasa olivier

Ingrediente:

  • 2 cartofi mari, fierti in coaja, taiati cubulete
  • 3 morcovi fierti, taiati cubulete
  • 1 cutie de mazare, scursa de zeama
  • 3 castravei murati (sau mai multi) taiati cubulete
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 oua fierte tari, tocate
  • 2 linguri de maioneza
  • 2 linguri de smantana acra
  • ½ lingura mustar Dijon
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional: 1 piept de pui fiert, tocat marunt

SALATA RUSEASCA OLIVIER

Spala bine cartofii si pune-i la fiert in coaja in apa cu sare. Curata morcovii si pune-i la fiert intregi, intr-un vas separat. Adauga mazarea si pieptul de pui. Separat, pune la fiert si ouale.

Scoate legume-le din oala si lasa-le sa se raceasca si curata cartofii de coaja.

Toaca cubulete toate ingredientele si adauga-le intr-un  bol. Amesteca-le cu ceapa tocata cat mai marunt, maioneza si smantana acra. Gusta si potriveste de sare si piper proaspat macinat.

Acopera castronul cu o folie de aluminiu si da la frigider pentru cel putin treizeci de minute.

Salata ruseasca Olivier se poate garnisi cu patrunjel tocat inainte de servire.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.