zoot

Salata Nicoise: un preparat satios si complet

Salata nicoise

Salata Nicoise este o salata mixta. Reteta originala are la baza cateva ingrediente cheie: maslinele negre Nicoise, ton, ansoa, oua fierte si rosii) care se pot servi sau nu, pe un pat de salata verde sau salata mixta, dreasa cu o vinegreta si servita individual sau pe un platou. Variantele moderne include o varietate de alte legume, salata fiind imbogatita cu cartofi, pastai de fasole sau mazare, ridichii, ceapa si, bineinteles, salata verde. Obtinem astfel o masa completa, satioasa, o salata care se transforma dintr-o garnitura intr-un fel principal.

Ingrediente (pentru 3-4 portii):

  • 300g cartofi noi mici
  • 150g pastai de fasole baby
  • 3 oua organice, proaspete
  • 1 salata verde mare (sau mix de salata la punga)
  • 150g de rosii cherry
  • 2 cutii de ton in suc propriu (320g)
  • 3 fileuri de ansoa marinat
  • 50g masline negre Nicoise
  • 150g de rosii cherry
  • O salota (ceapa frantuzeasca) / o ceapa mica rosie
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet balsamic
  • Cateva frunze de busuioc
  • Zeama de lamaie
  • Sare si piper dupa gust

RETETA SALATA NICOISE

Pune ouale la fiert intr-un ibric cu apa rece si fierbe-le timp de 10-12 minute pentru a obtine oua fierte tari. Raceste-le in apa rece si cojeste-le.

Spala bine cartofii si fierbe-i in coaja, in apa clocotita pana se inmoaie. Scurge-i de apa si pune-i deoparte.

Opareste pastaile de baby fasole in apa clocotita cu sare pana se inmoaie. Scurge-le printr-o sita si pune-le deoparte.

Taie cartofii pe jumatate si frige-i in ulei incins timp de cateva minute pana se rumenesc usor. Adauga rosiile cherry taiate pe jumatate si tine-le pe foc inca un minut. Adauga o lingura de otet balsamic, opreste focul si presara frunzele de busuioc. Lasa-le sa se raceasca.

Spala bine salata, zvant-o bine,  rupe-o cu mana si aseaz-o pe un platou. Aranjeaza cartofii si rosiile trase la tigaie pe patul de salata. Adauga pastaile de fasole si fasiile de ton. Taie ouale in patru si aseaza-le pe platou, presara maslinele, ceapa tocata fideluta si fasiile de ansoa. Amesteca restul de ulei de masline cu zeama de lamaie si toarna-le peste salata. Asezoneaza salata Nicoise cu sare si piper, dupa gust.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu uita sa o apreciezi cu un Like pe Facebook.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.