zoot

Salata din quinoa, fasole neagra, spanac, branza feta si seminte de dovleac

Salata quinoa cu fasole neagra si seminte

Sa mananci in fiecare zi cate o salata poate fi cel mai sanatos obicei alimentar pe care ti-l poti insusi intr-o viata. Crezi ca poate deveni plictisitor? Nu si daca diversifici permanent. Acesta este unul dintre motivele pentru care-ti propunem saptamanal retete de salate atat de variate.

Salatele se prepara rapid si reprezinta o solutie simpla si la indemana pentru o cina tarzie. Usor de digerat si foarte prietenoase cu silueta, te ajuta sa consumi necesarul zilnic de legume, adauga un procent semnificativ de fibre pentru un imbunatatirea tranzitului, contin numeroase vitamine si minerale si instaleaza rapid senzatia de satietate.

O salata complexa, echilibrata din punct de vedere nutritional poate inlocui o masa principala. Ea trebuie sa contina, pe langa carbohidratii din legume si leguminoase, surse de proteine si grasimi bune. In plus, daca-ti pregatesti acasa o portie de salata, poti controla cantitatea de sare pe care o adaugi si, implicit, reduci riscul de a dezvolta toate bolile cronice asociate cu excesul de sare.

Ingrediente:

  • ½ cana de quinoa gatita
  • ½ cana de salata verde
  • ½ cana de felii de dovleac
  • ½ cana de fasole neagra fiarta (sau la cutie)
  • 1 ceapa rosie mica, tocata julienne
  • 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 mana de seminte de dovleac
  • Branza feta, faramitata deasupra
  • Ulei de masline si zeama de lamaie pentru dressing
  • Sare si piper, dupa gust

Salata din quinoa, fasole neagra, spanac, branza feta si seminte de dovleac

Preincalzeste cuptorul la 200C.

Taie si indeparteaza semintele dovleacului, presara peste el putin ulei de masline, sare si piper si aseaza-l intr-un vas de cuptor termorezistent. Adauga cateii de usturoi si ceapa tocata si toarna din nou ulei de masline, sare si piper.

Coace dovleacul pentru 20-30 de minute pana poate fi patruns cu usurinta cu ajutorul unei furculite.

In timp ce dovleacul se coace, gateste quinoa in functie de instructiunile de pe ambalaj. Pentru a avea un gust mai bun, inlocuieste cantitatea de apa necesara cu supa concentrata de legume.

Aseaza un pat de salata verde rupta cu mana. Amesteca quinoa gatita cu fasolea neagra si aseaz-o peste salata. Adauga feliile de dovleac, usturoi si ceapa. Presara pe deasupra semintele de dovleac, branza feta si dressingul din ulei de masline si zeama de lamaie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.