zoot

Salata din pastrav afumat cu crema de branza

Usor afumata, cremoasa si delicioasa, este o salata pe care o poti consuma sub forma de tartine. Aproape orice tip de peste se combina excelent cu crema de branza si iaurtul grecesc. Pe langa aceste ingrediente de baza, nu mai ai nevoie decat de un strop de lamaie si putina pasta de hrean pentru a scoate pastravul in evidenta.

Salata de pastrav afumat

Ingrediente:

  • 2 buc pastrav afumat (300g)
  • 250g crema de branza
  • 250g iaurt grecesc
  • 1 cartof mare, fiert, pasat ca pentru piure
  • 1 ceapa mica rosie, tocata marunt
  • 1 lingurita pasta de hrean
  • Sucul proaspat stors dintr-un lime / lamaie
  • Sare si piper, dupa gust

SALATA DIN PASTRAV AFUMAT

Spala bine cartoful si pune-l la fiert in apa clocotita cu sare. Curata-l de coaja si paseaza-l ca pentru piure.

Folosind o furculita, desparte pastravul, indepartand oasele vizibile. Toarna-l intr-un blender / robot de bucatarie si pulseaza de cateva ori pana se marunteste. Adauga crema de branza, iaurtul, piure-ul, pasta de hrean, jumatate din cantitatea de lamaie, sare si piper. Omogenizeaza ingredientele.

Rastoarna pasta intr-un castron, incorporeaza ceapa rosie tocata marunt, gusta si potriveste de sare si piper.

Salata de pastrav afumat se serveste pe felii de paine prajita sau biscuiti.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.