zoot

Salata din bulgur cu branza feta si condimente

Salata din bulgur cu branza feta

Desi este mai putin cunoscut si folosit in bucataria traditionala romaneasca, bulgurul este un tip de grau intreg, bogat in vitamine din complexul B, minerale, in special magneziu, fosfor, potasiu si fier dar si fibre alimentare (100g de bulgur uscat contine 18g de fibre, aproape trei sferturi din necesarul zilnic recomandat).

Pe langa faptul ca se incadreaza in categoria cerealelor integrale cu numeroase beneficii pentru sanatate, bulgurul se gateste rapid. Ne referim, bineinteles, la bulgurul din comert care vine prefiert.

Ingrediente:

  • 150g bulgur prefiert
  • 100g branza feta
  • 100g rosii cherry taiate in patru
  • O mana de frunze de busuioc
  • 2 linguri de ceapa tocata
  • ½ lingurta chimion
  • Ulei de masline extra-virgin
  • ½ lamaie

Salata din bulgur cu branza feta

Pune bulgurul si chimionul intr-o oala si acopera-l cu apa fiarta. Lasa-l timp de 20 minute sa se inmoaie si sa absoarba lichidul. Daca este necesar, scurge lichidul ramas.

Intre timp, taie branza feta bucatele, taie rosiile cherry in patru si toaca ceapa.

Adauga toate ingredientele si amesteca bine.

Toarna ulei de masline si zeama de lamaie, sare si piper.

Amesteca bine.

Presara frunzele de busuioc si serveste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.