zoot

Salata de rubarba cu rosii uscate si fistic

Unul dintre motivele pentru care oamenii consuma rubarba este profilul nutritional. Rubarba este leguma cu cele mai putine calorii, fiind recomanda celor care se confrunta cu pierderea in greutate. Mai mult, rubarba nu contine grasimi si colesterol, insa are aproape 2g de fibre, motiv pentru care nu reprezinta niciun pericol pentru sanatatea inimii ba din contra, poate creste nivelul colesterolului din sange si promoveaza digestia. Rubarba mai contine si o cantitate semnificativa de calciu, deosebit de importanta in dieta vegana, dar si vitamina A, C si magneziu.

Salata de rubarba

Ingrediente:

  • 200g de rubarba
  • 150g de salata verde mixta
  • 60g de branza de capra, maruntita
  • 30g de fistic prajit, uscat, maruntit la mana
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet de mere
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare, dupa gust

SALATA DE RUBARBA CU ROSII USCATE SI FISTIC

Preincalzeste cuptorul la 210C. Amesteca rubarba cu o lingura de ulei si aseaz-o in tava de cuptor peste o folie de aluminiu. Coace rubarba in cuptor pana se caramelizeaza si se inmoaie, aproximativ 4 minute. Indeparteaza rubarba intr-un castron si amestec-o cu zahar. Las-o sa se raceasca si sa ajunga la temperatura camerei.

Pregateste dressing-ul: amesteca otetul, zeama de lamaie, mustarul si uleiul de masline intr-un castron mic. Amesteca mixul de salata cu o patrime din dressing si aseaz-o pe platou. Adauga branza, rosii uscate, marunteste si presara branza si fisticul, potriveste cu sare si piper.

Salata de rubarba se poate servi cu o portie de orez, quinoa sau cous cous pentru a se transforma intr-un fel principal de mancare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.