zoot

Salata de linte cu branza si masline

Este tipul de salata pe care ar trebui sa-l gasesti in orice cafenea si care n-ar trebui sa-ti ia decat putin peste un sfert de ora sa o pregatesti acasa. Parte din bucataria mediteraneeana, salata de linte este proteica, satioasa si constituie o masa completa, mai ales cand este servita cu crutoane.

Salata de linte

Ingrediente:

  • 100g branza feta, tocata bucatele
  • 1 cana de masline negre, fara samburi
  • 1 cana de linte, clatite printr-un jet de apa rece
  • 1 cana de supa concentrata de legume sau de pui
  • 2 cani de apa
  • 1 ceapa rosie, tocata julienne
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 linguri de ulei de masline extra-virgin
  • 3 lingurite de otet
  • 1 frunza de dafin
  • ¼ lingurita piper negru

SALATA DE LINTE CU BRANZA SI MASLINE

Pune lintea la fiert in amestecul de apa si supa concentrata de legume. Cand apa a dat in clocot, adauga foaia de dafin, cateii de usturoi, sare si piper. Redu temperatura si continua sa gatesti la foc mic timp de 15-20 de minute sau pana cand lintea este gatita.

Intre timp, pregateste dressingul pentru salata. Amesteca uleiul de masline cu otet. Adauga ceapa tocata si frunzele de menta.

Indeparteaza foaia de dafin si usturoiul, scurge lintea intr-o sita si transfer-o intr-un bol de salata.

Asteapta sa se raceasca pana devine calduta, amestec-o cu dressingul de mai sus, presara maslinele si cubuletele de branza.

Potriveste de sare si piper.

Serveste imediat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.