Salata de creveti: o salata hiper-proteica, usor dulce si foarte satioasa care se poate servi ca fel principal de mancare, in orice moment al zilei.
Crevetii decorticati sunt trasi la tigaie in unt pentru cateva minute, dupa care sunt amestecati cu legumele si dressingul.
Pentru un aport caloric scazut, inlocuieste maioneza cu iaurt grecesc sau foloseste un dressing simplu de ulei de masline cu zeama de lamaie.
Ingrediente pentru salata:
- 1 cutie de porumb boabe (400g / 285g net)
- 1 cutie fasole boabe (400g)
- 200g rosii cherry
- ½ kg creveti decorticati, congelati
- 2 linguri de unt / ulei vegetal
- 1-2 cepe verzi tocate marunt
- 2-3 linguri de patrunjel tocat marunt
Ingrediente pentru dressing:
- 150 ml maioneza (sau iaurt grecesc +1-2 linguri de ulei de masline)
- 1-2 linguri de miere
- 1 catel de usturoi zdrobit
- Sare si piper dupa gust
SALATA DE CREVETI
Crevetii se dezgheta in apa rece si se curata (daca nu sunt decorticati). Se sterg cu un prosop de bucatarie din hartie si se trag la tigaie in 2 linguri de unt, la foc iute, timp de 2-3 minute pana isi schimba culoarea din straveziu in roz opac. Nu uita sa-i asezonezi cu sare si piper.
Atat ceapa verde cat si patrunjeul se toaca cat mai marunt.
Rosiile cherry se taie pe jumatate, fasolea verde si proumbul se scurg de zeama si se clatesc.
Intr-un bol adanc se amesteca toate ingredientele.
Se pregateste dressingul: se amesteca maioneza cu mierea si usturoiul zdrobit si se potriveste de sare si piper.
Se amesteca retete creveti cu dressingul si se serveste.