zoot

Salata de couscous cu ierburi si rodie

Salata de couscous cu branza feta si rodie

Ai pofta de o altfel de salata? Una satioasa si gustoasa care sa poata inlocui o masa? Iti propunem salata de couscous. Couscous fiert in supa concentrata de legume, aromata de ierburi. Pentru un plus de textura, se adauga nuci de pin sau fulgi de migdale. O combinatie inedita pe care o poti savura nu numai atunci cand esti la dieta.

Ingrediente (2 persoane):

  • 200g quinoa
  • 100g branza feta
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 200g rodie
  • 60g stafide uscate
  • 60g nuci de pin prajite sau fulgi de migdale
  • Cateva fire/frunze de coriandru, patrunjel si busuioc, tocate
  • Zeama proaspat stoarsa dintr-o lamaie
  • Sare si piper, proaspat macinat
  • 2-3 linguri de iaurt pentru servire.

Salata de couscous cu erburi si rodie

Gateste quinoa conform instructiunilor de pe pachet. De regula, quinoa se fierbe in apa insa, pentru un plus de gust, o poti fierbe in supa concentrata de legume sau de pui. Dupa primul clocot, se acopera olicica cu capac si se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute pana se absoarbe tot lichidul. Se ia de pe foc si se infoaie cu o furculita.

In timp ce quinoa fierbe, prajeste nucile de pin sau fulgii de migdale, toaca ceapa si ierburile aromate.

Dupa ce s-a racit, rastoarn-o in castron. Presara ceapa tocata, stafidele, rodia, nucile de pin sau fulgii de migdale si ierburile tocate. Stoarce zeama dintr-o lamaie si presar-o peste salata. Faramiteste in mana branza feta si adaug-o peste salata. Potriveste de sare si piper.

Serveste salata de couscous cu iaurt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.