zoot

Salata cu rucola, parmezan si prosciutto crudo

Salatele pot deveni monotone daca obisnuiesti sa folosesti de fiecare data aceleasi incrediente. Pastreaza simplitatea caracteristica salatelor si adauga ingrediente care-ti fac placere sa le consumi, satioase si prietenoase cu silueta. O vei putea consuma in locul unei mese principale, fara a te infometa.

Salata rucola parmezan prosciutto crudo

Ingrediente (2 portii):

  • 150g rucola pre-spalata (sau usuc-o bine cu ajutorul unui salad spinner)
  • 4-6 felii de prosciutto, sfasiat in imbucaturi
  • 50g parmezan ras
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • 3 lingurite de ulei de masline extra virgin
  • ½ lingurita mustar Dijon
  • Sare roz si piper negru, proaspat macinat

SALATA CU RUCOLA, PARMEZAN SI PROSCIUTTO CRUDO

Pregateste intai dressingul pentru salata: amesteca otetul balsamic, sarea, piperul si mustarul intr-un bol mic pana la omogenizare. In timp ce amesteci, adauga treptat uleiul de masline, avand grija ca uleiul sa fie emulsionat cu otetul inainte de a adauga mai mult.

Intr-un bol adanc amesteca rucola cu dressingul si amesteca ca frunzele sa se captuseasca bine.

Rupe feliile de prosciutto in bucati cat pentru o imbucatura si presara-le deasupra.

Folosind razatoarea mica, rade parmezanul deasupra salatei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.