zoot

Salata cu quinoa si branza feta pentru o cina tarzie

Cine n-are pofta de o salata satioasa, incarcata de proteine si fibre? Inlocuieste perfect orice fel principal insa o recomandam pentru o cina tarzie cand vrei sa consumi ceva usor de digerat dar nutritiv.

Salata quinoa cu feta

Ingrediente:

  • O mana de rucola (sau frunze proaspete de salata verde)
  • 1-2 fire de ceapa verde, tocata
  • 1 legatura de sparanghel
  • 2 ridichii, feliate
  • 30g mix de nuci si seminte
  • 100g de branza feta, cubulete
  • ½ cana de quinoa
  • 1 cana de supa concentrata de legume
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei de masline
  • Zeama de lamaie

SALATA DE QUINOA CU BRANZA FETA

Pune supa concentrata de legume la fiert. Clateste quinoa in cateva ape si adaug-o in apa clocotita. Potriveste cu putina sare, redu focul si continua sa gatesti la foc mic pana se absoarbe lichidul (10-15 minute). Ia de pe foc si lasa sa absoarba si restul de lichid (inca 5 minute). Infoaie quinoa cu o furculita.

Separat, incalzeste apa pentru a ferbe sparanghelul. Curata-l de capete si taie-l pe jumatate. Introdu sparanghelul in apa clocotita si adauga sare. Fierbe-l timp de 2-3 minute pana se inmoaie. Strecoara-l si introdu-l in apa rece pentru a intrerupe procesul de gatire. Scurge si da deoparte.

Aseaza un pat de rucola pe platou, adauga quinoa, cubuletele de branza feta, mixul de nuci si seminte, sparanghelul, ceapa si ridichiile. Pulverizeaza ulei de masline inainte de servire si stoarce zeama unei jumatati de lamai. Potriveste cu sare, dupa gust.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.