zoot

Salata cu prosciutto, branza si rucola

Ai nevoie de o cina usoara si hranitoare? Iti propunem o salata cu prosciutto, branza si rucola, asezonata cu un dressing simplu si rapid. Incarcata de proteine, se transforma imediat intr-un fel principal care nu are nevoie de nicio prezentare. Iti sugeram sa o servesti cu crutoane pregatite la cuptor.

Salata cu prosciutto branza si rucola

Ingrediente:

  • 2 felii de paine toast, taiate cubulete
  • 100g rucola
  • 150g piept de pui la rotisor, taiat fasii sau cubulete
  • 60g prosciutto
  • 60g branza proaspata, faramitata
  • 6 rosii cherry taiate pe jumatate
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de busuioc uscat
  • 1 praf de praf de usturoi
  • Sare si piper dupa gust

SALATA CU PROSCIUTTO, BRANZA SI RUCOLA

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Aseaza o foaie de copt peste o tava, pulverizeaza ulei de gatit si aseaza cubuletele de paine. Presara pudra de usturoi si busuiocul tocat, sare si piper si amesteca bine. Da la cuptor timp de 8-10 minute pana se rumenesc frumos.

Incinge o lingurita de ulei de gatit intr-o tigaie si soteaza prosciutto-ul cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana devine crocant. Aseaza-l pe un servet absorbant pentru a elimina excesul de grasimi.

Prepara un dressing simplu din ulei de masline si zeama de lamaie, asezoneaza cu sare si piper si amesteca cu un tel pentru omogenizare.

Aseaza un pat de rucola, faramiteste branza, adauga rosiile taiate pe jumatate, bucatile de pui la rotisor si crutoanele. Serveste la masa alaturi de dressingul simplu preparat anterior.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.